Sanja Vukašinović u finalu trostava na takmičenju u streljaštvu u Kairu 1Foto: Streljački savez Srbije

Sanja Vukašinović je uspešno prošla kroz kvalifikacije i plasirala se u finale u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom kupu u Kairu, saopštio je danas Streljački savez Srbije.

Vukašinović je u kvalifikacijama zauzela devetu poziciju. Međutim, ispred nje je bila jedna takmičarka van konkurencije za plasman u finale – Nemica Palberg, koja je postigla osmi rezultat. Naša reprezentativka je sa pogođenih 585 krugova izborila mesto među osam najboljih i u subotu nastavlja takmičenje.

Kako je saopštio Streljački savez, sem nje su na takmičenju učestvovale Teodora Vukojević koja je zauzela 52. i Andrea Arsović koja se plasirala na 58.mesto.

U trostavu za dame startovalo je 79 takmičarki. Sve tri naše reprezentativke su kroz eliminacije prošle u kvalifikacije, u kojima su učestvovale 63 strelkinje.

Vukašinovićeva je u kvalifikacijama „ubila“ 585 krugova, a isti rezultat zabeležila je Britanka Glison. Po novim pravilima, u slučaju kada je više takmičaki izjednačeno, o plasmanu odlučuje rezultat u poslednjih 20 metaka iz stojećeg stava. Vukašinovićeva je u poslednjih 20 metaka „ubila“ 194 kruga, Britanka 193. Tako je naša olimpijka prošla dalje,a Glisonova ostala bez finala.

Kako Streljački savez Srbije podseća, ista situacija se desila i juče u kvalifikacijama trostava za muškarce, kada je Milenko Sebić zauzeo deveto mesto, sa istim rezultatom kao i osmoplasirani Švajcarac Duer. Međutim, Duer je u stojećem stavu bio za krug bolji od našeg strelca i prošao dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari