Santrač odgovara na brojne kritike: Radim pošteno, nikada nisam tražio da bilo koji klub bude protežiran 1Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije trpi velike kritike od samog starta prolećnog dela sezone u Superligi.

Na startu prolećnog dela sezone, Novi Pazar se oglasio saopštenjem odmah nakon izborenog remija sa Železničarom u Pančevu (2:2).

Stekao se utisak da su rečenice sklapali i poruke sastavljali još dok je utakmica igrana, da bi odmah po isteku meča uputili salve kritika ka glavnom sudiji Ivanu Stamenkoviću, tvrdeći da je namerno poslat da sudi u Pančevu od strane Dejana Santrača, sa kime ima posebne konekcije.

Iz Novog Pazara su tada poručili i da je Santrač u sukobu interesa jer je među vodećim ljudima pančevačkog kluba.

Strasti se nisu ni smirile, a gnev prošao, a već nakon naredne runde sličnim povodom oglasili su se iz niškog Radničkog, užasnuti suđenjem na meču koji su dobili protiv Javora.

Takođe, Novopazarci su ostali na užarenoj liniji, žaleći se na kriterijum zbog kojeg je Crvenoj zvezdi dosuđen penal kod rezultata 1:0 za crveno-bele.

Santrač je sigurno saslušao i pročitao sve što mu se spočitava u radu na mestu na kojm verovanto ni čuvenom fudbalskom sudiji Kolini ne bi bilo jednostavno.

U razgovoru za Sportki žurnal poručio je da optužbe nije shvatio lično i da mu je savest mirna.

– Saopštenja su tendenciozna. U njima vidim očiglednu želju pojedinih klubova da izvrše pritisak na sudije. Nisu navođeni ni konkretni detalji, odnosno šta zameraju arbitrima. Nije moje da se bavim takvim navodima. Očekujem reakciju Disciplinske komisije FSS… Ako disciplinci reaguju saopštenja više neče biti toliko česta. Oglasili su se klubovi čija je to navika bila i ranije. Žale se i na internacionalce, na sudije kod kojih nismo evidentirali greške – razmišljanja je Santrač.

Nekadašnji sudija smatra da nijedna odluka, za koju klubovi smatraju da je bila sporna, nije imala direktan uticaj na konačan ishod utakmica.

– Radim pošteo i odgovorno. Ne utičem ni na jednog sudiju. Znam šta se sve pominjalo vezano za moje ime, ali apsolutno nisam tražio ni od koga da protežira ili ošteti bilo koji drugi klub. Ako treba, mogu da idem i na poligraf.

Svestan je Santrač da ambijent ne može biti idealan, odnosno da postoje „jednakiji“ klubovi u Superligi. Ipak, u tom svetlu ističe da su u sličnom položaju i fudbalski velikani u svim drugiom nacionalnim prvenstvima, ne samo u Srbiji.

– Moguće je da arbitri imaju više respekta prema velikima. Dešava se to i u drugim zemljama, u Španiji sa Realom i Barselonom. Nikome nismo i nećemo reći da pomogne bilo kome.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari