Šapčanka osvojila drugo mesto u sportskom obaranju ruke na Evropskom prvenstvu u Bukureštu 1Jovana Arnautović na Evropskom prvenstvu u Bukureštu Foto: Carbyne-XmediaStudio

Jovana Arnautović iz Šapca osvojila je drugo mesto u kategoriji juniora, desna ruka 70kg+ , na Evropskom prvenstvu u Rumuniji, održanom od 7. do 14. maja.

Prvi put u istoriji od 2015. godine, od kad se naša reprezentacija takmiči na evropskim i svetskim prvenstvima, osvojena je zlatna medalja i prvo mesto u juniorskoj kategoriji.

Aleksandar Stanković iz Surdulice član kluba Can Opener iz Niške Banje ostvario je istorisjki uspeh i postao evropski šampiom u sportskom obaranju ruke u kategoriji do 85kg i po prvi put čula se himna Srbije.

Reprezentativci Srbije u juniorskoj kategoriji su dominirali na Evropskom prvenstvu, a Jovana Arnautović iz Šapca članica kluba „Hook“ iz Trstenika osvojila je drugo mesto.

Treću medalju za Srbiju osvojio je Veljko Petrović iz Surdulice član kluba Can Opener iz Niške Banje koji je osvojio treće mesto u kategoriji desna ruka juniori do 80kg.

Aleksandar Stanković prvog dana na Evropskom šampionatu osvojio je i levom rukom medalju treće mesto u svojoj kategoriji.

Sportsko obaranje ruke Armwrestling doživljava ekspanziju i veliku popularnost kao sport, kako u našoj zemlji tako i u svetu. Očekuje se da Armwrestling postane olimpijski sport 2028. godine u Los Anđelesu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari