Saša Obradović spreman za eventualnu smenu u Monaku 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Uprkos tome što je Monako ove sezone upisao istorijski nastup na Fajnal-foru Evrolige, uprava kluba nije u potpunosti zadovoljna kako je ekipa vođena od strane struke.

Mediji u Francuskoj pišu da bi Saša Obradović lako mogao da bude smenjen na kraju takmičarske godine. Uprkos tome što ima aktivan ugovor na još dve sezone i što je Monako odveo na Fajnal-for u Kaunasu, na kome je ekipa zauzela treće mesto, kao i što je prethodno osvojen Kup Francuske, a pred početak plej-ofa zauzeto prvo mesto, Saša Obradović bi lako mogao da bude smenjen.

Monako je odlično startovao u plej-ofu; u četvrtfinalu je izbacio Strazbur, dok protiv Burga u polufinalnoj seriji vodi sa 1-0 u pobedama.

Ipak, Obradoviću se verovanto spočitava odnos sa najboljim igračima u ekipi, posebno sa Majkom Džejmsom, čiji čudan karakter i egocentrizam nije uspeo da obuzda nijedan trener na Starom kontinentu.

Umeo je Monako i tokom evroligaškog dela sezone da odigra utakmice ispod svakog nivoa, posebno na gostovanjima, poput utakmica u Beogradu protiv Crvene zvezde i Partizana.

Takođe, u polufinalu Fajnal-fora, ekipa je u drugom poluvremenu potpuno potonula, olako ispustila dvocifrenu prednost i dozvolila Olimpijakosu da treći kvartal reši u svoju korist rezultatom 27:2.

Monako je time izjednačio negativan evroligaški rekord po broju poena u jednoj četvrtini, a sve to je, izvesno, veoma zasmetalo čelnim ljudima u Monaku.

– Mali je svet košarke. Uvek ima glasina i „informacija“ o transferima igrača i trenera. Čak i usred sezone. Agenti igraju igrice da testiraju tržište ili pripreme teren. Što se mene tiče, ne znam šta se dešava. Ali poštujem sve velike trenere. Ćavi Paskval i ostali treneri takvog kalibra zaslužuju da vode najbolje timove. Monako je jedan od njih s obzirom šta smo napravili ove sezone – poručio je Obradović u razgovoru za Lekip.

Svestan je srpski stručnjak da verovanto postoje osnove za pisanje poslednjih dana, a u vezi sa njegovom smenom na klupi Monaka.

– Dugo sam u ovom poslu i znam kako stvari funkcionišu. Ako ovo što sam do sada pružio nije dovoljno ili na tržištu postoji neko bolji od mene, onda neka bude tako. Ali nisam mogao da pružim više od ovoga što sam pružio. Moji posvećenost obavezama i profesionalizam nikada nisu bili pod znakom pitanja. Ako mi budućnost nije u Monaku, prihvatiću to kao i svaku drugu odluku uprave kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari