Savić ponovo u Zvezdi 1Foto: STARSPORT

Tek što su utihnuli talasi posle bronzane medalje reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, desetog odličja na isto toliko velikih takmičenja u poslednje četiri godine, srpski klupski vaterpolo na izdisaju pogodio je cunami u vidu neočekivanog povratka selektora Dejana Savića na trenersku klupu Crvene zvezde.

Savić je sa ovim klubom osvojio dve domaće titule, dva nacionalna Kupa, jednu titulu prvaka Evrope i kontinentalni Superkup.

Još bolja vest je da će jedan od najzaslužnijih za nezapamćenu dominaciju jedne generacije u reprezentativnim vodama nastaviti da vodi Plave delfine, nakon osvajanja Olimpijskih igara, dva evropska šampionata, pet Svetskih liga i jednog planetarnog prvenstva s njim kao glavnokomandujućim pored bazena. To jest da će, kao u prvom mandatu na beogradskom Tašmajdanu, sedeti na dve stolice, sa zadatkom da drži državni tim na pravom kursu do OI u Tokiju 2020. godine, a u isto vreme oživi crveno-bele, kojima su posle njegove ere nedostajali dovoljno kvalitetni i iskusni igrači za „rvanje“ sa večitim rivalom Partizanom i ulazak u Ligu šampiona, novac za pokrivanje osnovnih troškova i slobodni termini za trening.

Današnja promocija Savića otkriće i okolnosti obnavljanja ove saradnje, odnosno detalje projekta Zvezdine renesanse, jer dolazak ovako vrsnog stručnjaka, posebnog pedagoškog pristupa igračima i specifičnog medijskog nastupa, sigurno podiže lestvicu klupskih ambicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari