Selektor Maroka posle plasmana u osminu finala: Možemo da napravimo veliki rezultat 1Foto: EPA-EFE/Mohamed Messara

Selektor Maroka Valid Regragi izjavio je posle pobede nad Kanadom (2:1) i plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, da se njegova ekipa neće zadovoljiti prolaskom u drugu fazu.

Maroko je grupnu fazu takmičenja završio sa sedam bodova i zauzeo prvo mesto u grupi G, ispred Hrvatske koja je osvojila dva boda manje.

„Postavili smo sebi cilj, došli smo ovde da damo sve od sebe, prođemo grupnu fazu i uspeli smo. Ne želimo da stanemo ovde, želimo da budemo težak protivnik bilo kome. Moramo da razumemo za šta smo sve sposobni. Realistični smo, ali idemo iz meča u meč, a ako damo 100 odsto, možemo da uradimo velike stvari“, rekao je Regragi nakon pobede protiv Kanade u poslednjem meču u grupi.

On je dodao je Maroko prikazao odličnu partiju u prvom poluvremenu, ali da je autogol u 40. minutu donekle uneo nervozu u igru tima.

„U drugom poluvremenu smo bili pod velikim pritiskom, ali mi se i ono svidelo. Nismo došli ovde samo da učestvujemo, ili da se zamalo kvalifikujemo (u osminu finala), nametnuli smo našu igru. Morali smo to da uradimo kao evropski ili južnoamerički timovi“, izjavio je Regragi.

Protivnik Maroka u osmini finala bić drugoplasirani tim iz grupe F.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari