Selektor Muslin objavio spisak igrača 1

Selektor fubdalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin objavio je danas spisak 23 igrača za utakmicu sa selekcijom Gruzije u Tbilisiju 24. marta, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Muslin je rekao da je spisak sastavljen u konsultaciji sa pomoćnicima, posle analize protivnika i procene forme igrača, ističući da je to spisak najboljih koji su spremni za utakmicu sa Gruzijom.

Na Muslinovom spisku su golmani Vladimir Stojković, Predrag Rajković i Aleksandar Jovanović.

Od odbrambenih igrača on je u reprezentaciju pozvao Branislava Ivanovića, Jagoša Vukovića, Stefana Mitrovića, Nikolu Maksimovića, Aleksandra Kolarova, Ivana Obradoviča, Antonia Rukavinu i Uroša Spajića.

Igrači sredine terena su LJubomir Fejsa, Luka Milivojević, Nemanja Radoja i Nemanja Matić, dok su u napadu Dušan Tadić, Filip Kostić, Lazar Marković, Zoran Tošić, Aleksandar
Mitrović, Andrija Pavlović, Uroš Đurđević i Mijat Gaćinović.

Muslin je rekao da je bilo malih problema sa povredama, ali da su sada svi igrači spremni.

Upitan o debitantima, on je naglasio da je Đurđević igrač koji mu nije nepoznat i koji se sam nametnuo, dok je Gačinović tip igrača kakav nam treba i koji nam odgovara po formi.

Muslin je rekao da se reprezentacija Srbije za utakmicu protiv Gruzije sprema najozbiljnije, jer je reč o selekciji koja je, u odnosu na kvalitet igre, osvojila malo bodova.

Oni su izuzetno talentovani individualci, jači u napadu, nego u odbrani i malo su nedisciplinovani: Za nas može da bude problem to što su sada autsajderi, jer igraju bolje kada nema pritiska na njih, objasnio je Muslin.

Prema njegovim rečima, napravili smo ekipu koja ne zavisi od toga kako će protivnik igrati i ne bi trebalo da bude problema.

Upitan o igračima koji malo igraju za svoje klubove, Muslin je odgovorio da to nije problem, jer su do sada u reprezentaciji davali sve od sebe i izrazio očekivanje da će sledeću utakmicu igrati bolje od prethodnih.

Muslin je rekao da je Fudbalski savez Srbije tražio dozvolu od FIFA da pozove Aleksandra Prijovića u reprezentaciju, ali da odgovor još nije došao.

Prema objašnjenju Muslina, dozvola mora da se traži, jer je Prijović igrao i za reprezentaciju Švajcarske.

Na pitanje da li ima nešto što ga plaši, Muslin je odgovorio odrečno i napomenuo da se ne bi prihvatio mesta selektora da ima nešto što ga plaši.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari