Selektor Srbije o kadrovskim promenama: Mihajlo Ilić će biti veliki igrač, Ristić može sve, Gaćinović me ubedio 1Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Selektor Dragan Stojković nije tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo previše eksperimentisao, oslanjajući se mahom na proverene igrače.

Selektor reprezentacije Srbije, do kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, uopšte nije video Mijata Gaćinovića kao mogućeg kandidata za mesto u timu. Ipak, gledajući njegove nastupe u atinskom AEK-u, deluje da je promenio mišljenje, s obzirom na to da ga je već dva puta pozivao, ali 28-godišnji fudbaler nije mogao da se pridruži saigračima u reprezentaciji zbog konstantnih povreda.

Popularni Piksi je ostao dosledan pređašnjim odlukama i Gaćinovića je ponovo pozvao za dvomeč sa Mađarskom i Crnom Gorom.

– Mijat Gaćinović me je ubedio. Odigrao je prošle sezone na zaista visokom nivou ali dva ili tri puta od starta kvalifikacija je imao povrede. Mišić, trbušni zid… Imao je i problem sa preponama. Ja sam pre desetak dana bio u Atini i gledao sam jedan meč. Naravno da taj meč nije bio razlog već sam hteo da obavim neke razgovore. Raduje me da je Gaćinović u odličnoj formi i da je zdravstveno dobro. Potpuno je zasluženo na spisku. Imam poverenja u njega, njegov stil i kvalitete. Želeo sam ga i ranije, ali nije moglo zbog povreda. Tu je i Ratkov, prošli put nije bio jer je imao povredu butine. Oni su procenili da ne treba da rizikuju, drago mi je da ću i njega sada videti.

I mada je Partizan tokom kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija bio izuzetno loš a odbrana krajnje porozna, selektor Stojković smatra da je Mihajlo Ilić, mladi štoper crno-belih izuzetan potencijal.

– Ilić je budućnost našeg fudbala i biće veliki igrač. On je član naše mlade reprezentacije i raduje me njegov kontinuitet. Njegove igre su bile na nivou gde je dobio zasluženi poziv. Mora da ga shvati kao nagradu i motiv više. Imao je dosta oscilacija, naročito kada je Partizan igrao evropske utakmice, ali to je normalno za momka od 19 godina. Drago mi je da će biti tu i na njemu je da nastavi da radi. Predstavlja jednog od igrača koji će obeležiti igru naše selekcije u budućnosti. Sa mnom ili sa nekim drugim. Neverovatan je potencijal, ali ne možemo od njega da očekujemo da sada rešava probleme.

Uprkos tome što se Darko Lazović vratio u postavi Verone, selektor Dragan Stojković ponovo ga je izostavio sa spiska za mečeve sa Mađarskom i Crnom Gorom.

– Lazović je imao problema sa povredom ali je počeo da igra u poslednje vreme. Postigao je važan gol i na osnovu tog gola trebalo je da bude ovde. Ali dosta igrača konkuriše za tim. Cenim njegove kvalitete… Tu je Gaćinović i neki igrači moraju da sačekaju drugu priliku.

U odnosu na Lazovića, Mihailo Ristić se vratio u reprezentaciju, pre svega jer je selektor zadovoljan njegovim nastupima u Selti iz Viga koju vodi čuveni Rafa Benitez.

– Drago mi je zbog njega i njegovog povratka. Mnogo ga cenim. Ako u godinu dana odigrate osam minuta, malo je neozbiljno da dobije poziv. Bilo bi to teže objasniti. Kod igrača kojih nema na spisku, a bili su tu ranije, razlog je minutaža i forma. Drago mi je da je pronašao klub u kojem igra u kontinuitetu. Zato je i pozvan, a izgubio je mesto jer nije igrao. Može da odigra na više pozicija. Ranije sam ga znao kao jako dobrog veznog igrača. To je igrač spreman da igra bez problema na više pozicija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari