Selektor Srbije skratio spisak: Nema Maksimovića, Veljkovića i Lazovića 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbalsku reprezentaciju Srbije krajem marta očekuje početak kvalifikacija za plasman na naredno Evropsko prvenstvo.

Dragan Stojković, selektor Srbije, s tim u vezi, skratio je danas spisak kandidata za kvalifikacioni dvomeč za plasman na kontinentalni šampionat naredne godine u Nemačkoj.

Prvi susret, „orlovi“ će odigrati 24. marta kao domaćini, protiv Litvanije. Tri dana kasnije, sastaće se u Podgorici sa Crnom Gorom.

Za pomenute duele, Dragan Stojković odlučio je da ne pozove Miloša Veljkovića, Darka Lazovića i Nemanju Maksimovića.

Sva trojica nalazili su se na prvobitno objavljenom širem spisku od 36 kandidata. Interesantno je i to, da od onih igrača, koji su bili u Kataru na Mundijalu, nema ni Srđana Babića, fudbalera španske Almerije.

Debi neće zabeležiti Vladan Kovačević, mladi golman poljskog Rakova verovanto još uvek nije dobio odobrenje FIFA da može da nastupi za Srbiju.

Na spisku su ostali golman Radničkog iz Niša, Dragan Rosić i štoper TSC-a, Nemanja Stojić kao najveća iznenađenja.

Najbrojniji su kandidati koji su reprezentovali Srbiju na Mundijalu u Kataru.

Stefan Mitrović, štoper Hetafea, nije bio uvršten ni na širi spisak, verovatno jer je izgubio mesta startera u Hetafeu, nakon povratka sa Svetskog prvenstva.

U međuvremnu su otpala još četvorica igrača sa iskustvom učešće na poslednjem Mundijalu.

Sa šireg spiska otpali su i superligaški igrači Veljko Simić (Vojvodina), Stefan Mitrović (Crvena zvezda) i Vladimir Lučić (Čukarički), kao i napadač belgijske Šarlroe Nikola Štulić, te bek Benfike Mihailo Ristić.

Važno je napomenuti da je Lazar Samardžić prošao poslednji filter i da bi trebalo da zabeleži debitantski nastup za Srbiju na startu kvalifikacija za narendo Evropsko prvenstvo.

Spisak kandidata

golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Marko Dmitrović (Sevilja), Dragan Rosić (Radnički Niš)

odbrana: Nikola Milenković (Fjorentina), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Nemanja Gudelj (Sevilja), Erhan Mašović (Bohum), Nemanja Stojić (TSC), Strahinja Pavlović (RB Slacburg)

vezni red: Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Legija), Ivan Ilić (Torino), Uroš Račić (Braga), Saša Lukić (Fulam), Marko Grujić (Porto), Andrija Živković (PAOK), Nemanja Radonjić (Torino)

napad: Filip Đuričić (Sampdorija), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Dušan Tadić (Ajaks), Lazar Samardžić (Udineze), Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Fjorentina), Dušan Vlahović (Juventus), Dejan Joveljić (LA Galaksi)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari