Selektor Srbije, u ključnim mečevima za mesto na Evropskom prvenstvu, moraće bez najtalentovanijeg napadača 1EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Nakon što je propustio tri poslednje utakmice u dresu Juventusa, Dušan Vlahović neće moći da nastupi za reprezentaciju Srbije u najvažnijim mečevima za plasman na Evropsko prvenstvo.

Nažalost, loše prognoze su se obistinile. Činjenica da je u civilu posmatrao gradski derbi za vikend imala je kumulativan efekat po reprezentaciju Srbije.

Naime, italijanski mediji danas pišu da Dušan Vlahović neće moći da zaigra za „orlove“ u kvalifikacionim mečevima sa Mađarskom i Crnom Gorom.

Srpski fudbaler, zbog povrede leđa, propustio je tri poslednje utakmice Juvantusa u Seriji A protiv Lećea, Atalante i Torina. Iako se u prvi mah mislilo da bolovi u leđima nisu izazvani zbog neke teže povrede, detaljnije analize su pokazale da je duža pauza neophodna.

Masimilijano Alegri i njegov stručni štab pokušali su da Vlahovića osposobe za subotnji gradski derbi sa Torinom, međutim, 23-godišnji centarfor nije bio ni na klupi.

Indikativno, Dragan Stojković, selektor Srbije, moraće da porazmisli o tome ko će biti najbolja alternacija Aleksandru Mitroviću, s obzirom na to da Vlahovića neće biti u sastavu, a da Luka Jović nije dobio ni poziv za mečeve sa Mađarskom i Crnom Gorom.

Moguće je i da je Piksi nepozivanjem Jovića napravio grešku, posebno nakon njegve sasvim solidne partije na gostovanju Milana Đenovi u poslednjem kolu Serije A. Jović nije postigao gol, ali se sasvim dobro kretao u napadu, radio za ekipu, što je i Stefano Pioli uvideo pa nije želeo da srpskog napadača izvede iz igre, čak i kada je Žirua poslao na teren.

Jović je izvesno vreme igrao u paru sa francuskim napadačem, a njih dvojica delovali su sasvim korektno. Srpski napadač imao je i veoma dobru priliku baš u periodu kada je sa Žiruom činio najistureniji tandem u napadu Rosonera.

Reprezentaciju Srbije očekuju najteži mečevi u kvalifikacijama za mesto na Evropskom prvenstvu. Dušan Tadić i saigrači 14. oktobra gostuju Mađarskoj a tri dana kansije ugostiće Crnu Goru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari