Selektor Stojković: Treba da budemo bolji nego u Rusiji 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, delovao je zadovoljno nakon obavljenog žreba za grupnu fazu Svetskog prvenstva u Kataru. „Orlovi“ su u Grupi G zajedno sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

„Teška grupa u svakom slučaju. Ali vidi, ako si došao ovde, ne očekuješ ništa da ti padne sa nebesa. Ili da te neko nešto časti. Na svakoj od tri utakmice moramo da damo maksimum i da budemo na nivou svetskog prvenstva. I onda neće biti problema“, stava je selektor Stojković.

Nije Piksi razmišljao o činjenici da će Srbija na startu igrati odmah protiv Brazila.

„Ma isti đavo…Prva, druga, treća… Moraš da igraš sa njima. Ja se radujem i srećan sam što igramo sa Brazilom. Kad se priča o fudbalu, ne možeš da ne pomeneš Brazil. Ajde da vidimo kakvi su. Nećemo pratiti tradicije i statistike jer bismo otišli u neka druga razmišljanja. Moramo da budemo u svakoj utakmici na visokom nivou“, jasan je šef struke u razgovoru za Mozzartsport, koji je imao svog novinara u Kataru.

„Važno je da potpuno verujemo sebi i da budemo spremni za te izazove. Nema tu velike matematike i zna se sa koliko bodova se ide dalje. Treba da budemo bolji nego što smo bili pre četiri godine. Moramo da budemo pametniji. Ne kažemo da smo bili loši tada. Ali ovo što mi sada hoćemo i želimo, moramo to da pokažemo. Kao što smo i kvalifikacije odradili u maniru velikih timova po svim osnovama i parametrima. Tako moramo da budemo spremni i za ovaj mini turnir“, nedvosmislen je dokazani stručnjak, koji je odlično vodio „orlove“ na putu do Mundijala u Kataru.

I kao igrač, ali i u ulozi selektora, Stojković važi za fudbalskog pregaoca koji želi da nametne svoj način razmišljanja, bez obzira na rivala.

„Niti se bojim Brazila niti ću se bojati Brazila. A volim što igram protiv njih! Briga njih da li igraju prvu, drugu, treću… Koga Brazil da se boji? Učiniće sve da dobiju utakmicu. Ali i mi ćemo. Biće to dobra utakmica, ne sumnjajte. Ko god dođe na stadion, uživaće“, uveren je popularni Piksi.

Otkrio je osnovni ideolog igre reprezentacije Srbije da je uoči žreba priželjkivao za rivala i reprezentaciju iz Afrike.

„Jesam. Pravo da vam kažem, moram malo da ih pogledam. Niti sam ih gledao, niti pratio. Ispratio sam da im je Alžir dao gol u 120. i da su ga oni dali u 123. i da su tako prošli dalje. Sportska tragedija za Alžir. Kamerun je jedan od pravih predstavnika afričkog fudbala, imaju dobre igrače, ali nismo ni mi za baciti. Nosićemo se“, poručio je selektor Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari