Selektor Stojković: Unapred upisani bodovi su navijačka stvar, Mađari imaju igrače vrhunske klase 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbalere Srbije u četvrtak i subotu očekuje možda i krucijalan dvomeč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Najbolji fudbaleri Srbije okupili su se povodom predstojećih izazova u kvalifikacijama za plasman na anrendo Evropsko prvenstvo.

Već u četvrtak, puleni selektora Dragana Stojkovića ugostiće Mađarsku (20.45) najvećeg rivala u grupi, a potom ih očekuje gostovanje Litvanijia dva dana kasnije.

– Još 15 bodova je u igri i svaka utakmica je važna. Svaki duel predstavlja šansu za približavanje cilju i potrebno je iskoristiti je. Septembar je važan, ali i oktobar. Pokušaćemo da ostvarimo cilj i plasiramo se na Evropsko prvenstvo, što pre – poručio je selektor Stojković, složivši se sa tim da bodovno može biit zadovoljan urađenim od starta kvalifikacija.

– Bodovnim saldom i pozicijom možemo da budemo zadovoljni, iako uvek može više. Moglo je da bude i bolje i gore. Drago mi je što ćemo imati u konkurenciji važne, neophodne igrače za našu igru. Nadam se da ćemo igrati bolje i da ćemo ostvariti cilj. Neće biti lako, ali moramo da verujemo. U fudbalu je važno da se koncentrišete i usmerite misli na prvi izazov ispred vas. Unapred upisani bodovi su navijačka stvar, ali ljudi koji nose odgovornost gledaju drugačije. Ne razmišljamo o Litvaniji već samo o Mađarskoj. O Litvaniji ćemo razgovarati kada prođe predstojeća utakmica.

 

Reprezentacija Srbije ugostiće Mađarsku bez podrške navijača, osim mališana do 14 godina, koji će moći da prisustvuju utakmici uz pratnju roditelja.

– Svaka kazna, ma kakva ona bila, predstavlja tužan događaj. Kada su u pitanju domaći i gostujući teren, smatram da to više nije toliko bitno. Žao mi je što protiv važnog i dobrog protivnika neće biti publike, ali će biti dece, kao što je to bio slučaj protiv Švedske u Ligi nacija. Ne bih voleo da budemo kažnjavani u budućnosti, voleo bih da se to promeni. Ukoliko je nešto zabranjeno moramo da to poštujemo. Mi, stručni štab, igrači i rukovodstvo, se trudimo da pokažemo fer-plej i da apelujemo na neke stvari.

Mađarska, baš kao i Srbija dočekuje derbi grupe sa osovjenih sedam bodova. U pitanju je reprezentacija za koju nastupaju respektabilna evropska imena poput Soboslaja iz Liverpula.

– Mađarska ima veoma kvalitetnog trenera i ekipa su koju veoma poštujemo, pre svega zbog rezultata poslednjih godina. Imaju igrače vrhunske klase i duel sa njima je derbi naše grupe, saglasan sam i prihvatam to razmišljanje. Analiziraćemo utakmicu, već smo je i analizirali, ali moramo da budemo fokusirani na našu igru. Ne verujem da će se mnogo promeniti u odnosu na prijateljsku utakmicu odigranu protiv Mađarske, uprkos činjenici da nije takmičarska. Rival će sigurno biti potpuno spreman i motivisan, ali isto važi i za nas. Ne verujem da će Mađari menjati koncept, igraju po prepoznatljivom sistemu – uverava selektor Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari