Serđo Skariolo "platio" otkazom i zbog odnosa prema Teodosiću 1foto: Starsport

Javnost je ostala iznenađena odlukom Virtusa da pred sam početak sezone uruči otkaz Serđu Skariolu.

Bila je zamišljena kao konferencija na kojoj je Serđo Skariolo javnosti trebalo da predoči kakve će ambicije Virtus imati u sezoni koja uskoro počinje, a pretvorila se u blagi horor sa potpuno neočekivanim epilogom.

Masimo Zaneti, gazda italijsnkog velikana, nikako nije mogao da artikuliše tvrdnje Skariola da se nije pitao u vezi sa sastavljanjem tima za takmičarsku 2023/24. Momentalno je odlučio da mu uruči otkaz i po hotmo postupku dovede još jedno provereno italijansko ime u liku Luke Bankija, selektora Letonije, koja je na Mundobasketu igrala odličnu košarku, zauzevši peto mesto.

Danima kasnije, italijanski mediji objavljuju da sama konferencija, odnosno izlaganje Skariola na njoj, nije bio jedini razlog raskida saradnje, već kulminacija lošeg međusobnog odnosa.

Sam Zneti je javno obelodanio da sjajnom italijanskom stručnjaku nije mogao da oprosti očigledan flert sa Torontom i Realom tokom prošle sezone.

– Ne možemo da zaboravimo sastanke koje je imao protekle godine sa ljudima iz Toronto Reptorsa i Real Madrida. Osim toga, prošlog oktobra je želeo da skloni Miloša Teodosića i Marka Belinelija iz tima. Smatrao je da su prestari – otkrio je Zaneti, mada je, gledano sa strane, delovalo da su Skariolo i Teodosić imali korektan odnos.

Prvi čovek Virtusa tvrdi i da je Skariolo želeo da izvrši potpunu rekonstrukciju tima i osloni se isključivo na mlađe igrače.

– Hteo je i Ifea Lundberga da otpustimo. Mnogo je nelogičnosti i nedoslednosti u onome što je govorio. Želeo je da se otarasi svih iskusnijih igrača.

Posle sjajnih izdanja na Mundobasketu, vodeći reprezentaciju Letonije, Luka Banki je dobio ponudu Virtusa, zahvaljujući i navijačima bolonjskog velikana.

– Navijači su želeli Bankija. Uveren sam da će pokrenuti ekipu, koja je veoma jaka.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari