Šerif bliži Zvezdi 1Foto: EPA-EFE/ SALVATORE DI NOLFI

Ako Crvena zvezda opravda ulogu favorita u dvomeču protiv Kairata, u trećem kolu je gotovo sigurno čeka duel sa Šerifom iz Tiraspolja.

Moldavski šampion je u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona pobedio sa 1:0 Alaškert u Jermniji i završio veći deo posla pred revanš na svom terenu sledeće nedelje.

Zasluženo je Šerifova legija strnaca pokorila Jermeniju. Bili su bolji, imali strpljenja i na kraju slavili majstorskim golom Brazilca Luvanora u finišu meča.

Igra se više rasplamsala u drugom poluvremenu. Domaći su se malo više otvorili i počeli da prete golu Šerifa ali i da ostavljalu Moldavcima više prostora napred.

Bio je to signal da Šerif doda gas i da napadne. Imali su Moldavci neke solidne šanse iz prekida, a najbolju je propustio Luvanor kada je desetak minuta pre kraja pogodio prečku udarcem glavom. Šerif je u 83. minutu došao do zasluženog vođstva.

Luvanor se stuštio ka golu sa desnog krila, namestio se na levu nogu i otvorenim stopalom tako zahvatio loptu da je pogodio suprotan ugao pod prečku Alaškertovog gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari