Šerif eliminisao Zvezdu 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u plej-of Lige šampona jer su u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija u Tiraspolju izgubili od Šerifa rezultatom 1:0 (1:0). Rezultat prvog meča na stadionu „Rajko Mitić“ bio je 1:1, pa je moldavski šampion prošao dalje zahvaljujući pogotku Arbolede u 46. minutu

Srpski šampion će igranje u Evropi nastaviti u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope, a rival će im biti rumunski Kluž, koji je eliminisan od Jang Bojsa. U ovom dvomeču Zvezda će biti domaćin u prvoj utakmici koja se igra 19. ili 20. avgusta, a revanš je sedam dana kasnije u Rumuniji.

Ispostavilo se da je ključni igrač dvomeča između srpskog i moldavskog šampiona onaj koji nije nastupio u revanš utakmici – Gelor Kanga. Bespotrebno je napravio faul posle kojeg je dobio žuti karton, a Šerif postigao gol u Beogradu, da bi zatim zbog drugog žutog kartona izostao sa duela u Tiraspolju. Njegov izostanak bio je nenadoknadiv gubitak za igru Zvezde na sredini terena.

Takođe, i na meču u Moldaviji bilo je upadljivo da ekipa Dejana Stankovića ima veliki problem u napadu zbog činjenice da Dioni nije dovoljno fizički spreman. Špic crveno-belih gotovo da nije dodirnuo loptu 45 minuta koliko je proveo na terenu, a ništa bolje nije odigrao ni Krstović, koji je Francuza zamenio na poluvremenu.

U meču za plasman u plej-of  Lige šampiona Zvezda nije prikazala dobru partiju. Imala je samo jednu pravu priliku, kada je Ivanić polovinom drugog poluvremena iz neposredne blizine šutirao u golmana domaćih, i konačan ishod je samo odraz onoga što se dešavalo na terenu.

Promene koje je Dejan Stanković izvršio u odbrani svog tima, Gajić po desnoj strani i Degenek na mestu centralnog beka, uticale su na to da crveno-beli izgledaju mnogo stabilnije i organizovanije nego u prvoj utakmici.

Ipak, oba tima počela su rastrzano i oprezno, ali i veoma oštro u odbrani. To je bio razlog zbog kojeg su i Zvezda i Šerif do prilika da ugroze gol rivala stizali isključivo iz prekida.

Prvu šansu imao je Dragović u 8. minutu ali je posle kornera sa desne strane promašio loptu glavom. S druge strane posle slobodnog udarca Kastanjede Peruanac Dulanto je zahvatio loptu glavom, ali je ona otišla pored gola.

Kako je vreme odmicalo bilo je očigledno da je Zvezda kvalitetniji tim, da Šerif ima talentovane igrače ali da se radi o fudbalerima kojima je Moldavija usputna stanica ka transferu u neku kvalitetniju ligu. Međutim, bilo je očigledno da nedostaje Kanga, koji bi preciznim dodavanjima sa svoje polovine ubrzavao napade srpskog šampiona.

Bez obzira na to igrači Zvezde su u nekoliko navrata imali prilike da iz polukontri stignu do šesnaesterca protivnika, ali su ih domaći zaustavljali prekršajima, pa su u prvom poluvremenu dobili četiri žuta kartona,

Kad se činilo da je Zvezda potpuno preuzela igru i našla odgovore na sve pretnje domaćih, Šerif je ipak došao do vođstva. U poslednjim trenucima prvog poluvremena Dragović je napravio faul na 30 metara od gola Borjana, Kastanjeda je ubacio loptu u kazneni prostor, a Arboleda jedva zahvatio loptu glavom ali je uspeo da lobuje gomana Zvezde.

U nastavku igrači Šerifa potpuno su se povukli na svoju polovinu, oslanjajući se na kontranapade. Beograđani su imali veliku terensku inicijativu, ali u prvih petnaestak minuta bez prave prilike.

Upravo u tom periodu trener Zvezde Dejan Stanković uveo je u igru Krstičića i Nikolića i njegov tim je počeo da stvara polušanse. Prvu je imao Nikolić kada je šutirao sa ivice šesnaesterca, da bi već u sledećm napadu Ivanić bio sam pred golom, ali je loše šutirao u golmana Moldavaca.

Nedugo zatim Ivanić je uputio dobar udarac sa dvadesetak metara, međutim, lopta je otišla za malo pored leve stative.

Kada se očekivalo da će do kraja crveno-beli napadati u talasima i stvarati šanse desilo se upravo suprotno – u poslednjih dvadesetak minuta Zvezda nije uspela da ozbiljnije zapreti Atanasijadisu.

Igrači Šerifa su uspeli da obore ritam igre i čak propustili nekoliko prilika da iz kontranapada pre kraja reše pitanje prolaska u narednu rundu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari