Serija A: Napoli sa ukusom Kalcone, "Maradona" neosvojiv za Juventus, Bolonja sanja debi u Ligi šampiona 1Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Izgleda da je Napoli, koji je prošle godine postao italijanski fudbalski prvak prvi put od Maradonine ere (1987, 1990), najzad pronašao sebe, istina dockan da sačuva tron na Apeninima, ali ohrabrujuće uoči revanša s Barselonom u osmini finala Lige šampiona.

Baš u predvečrje duela dva kluba u kojima je argentinski as ostavio upečatljiv trag (1:1 u Napulju), umesto Valtera Macarija je postavljen Frančesko Kalcona, a igra pod njim godi navijačima kao italijanska kalcona za doručak.

U prošlom kolu Serije A u gostima je preslišan Sasuolo sa 6:1, a u jednom od najvćih derbija Italije na stadionu „Maradona“ je pao Juventus s 2:1.

Napoli je poveo preko Gruzina Kvarachelije u 42. minutu. Poravnao je Kjeza u 81. minutu, ali je Raspadori u 88. minutu doneo Napoliju petu uzastopnu pobedu protiv Stare dame kod kuće u italijanskom šampionatu.

Dao je gol na odbijenu loptu, pošto je najboljem strelcu Napolija Nigerijcu Osimhenu Poljak Vojček Ščensni odbranio penal.

Juventus u uzastopnim utakmicama u gostima nije bio tako nemoćan u poslednjih 60 godina. Fiorentina ga je savladala u šest mečeva uzastopce u Firenci između 1960. do 1964.

Pobedi li Inter na „Meaci“ Đenovu u poslednjem meču ovog kola u ponedeljak, odmaći će u vođstvu torinskim crno-belima, svojim prvim pratiocima, za 15 bodova.

Dušan Vlahović je odigrao ceo meč za goste, ali nije iskoristio nekoliko izglednih šansi. Filip Kostić je sve vreme ostao na klupi.

Serija A: Napoli sa ukusom Kalcone, "Maradona" neosvojiv za Juventus, Bolonja sanja debi u Ligi šampiona 2
Foto: EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Najprijatnije iznenađenje Serije A Bolonja grabi ka debiju u Ligi šampiona.

U Bergamu je s 2:1 savladala direktnog konkurenta u toj borbi Atalantu.

U seriji je od šest ligaških pobeda, što nije imala u poslednjih 57 godina (april-maj 1967), a bolji niz joj je od deset utakmica u sezoni 1963/64, kada je poslednji put bila prvak.

Mihajlo Ilić, 20-godišnji štoper, novajlija iz Partizana ove zime, i dalje na klupi čeka priliku za debi.

Bolonja je na četvrtom mestu, poslednjem koje iz Serije A vodi u Ligu šampiona. Ima četiri boda više od Rome i pet više od Atalante, a pet manje od trećeplasiranog Milana. U idućem kolu gosti joj je Inter.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari