Šestorica veličanstvenih zaslužila i dobila poseban oproštaj 1foto:Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ljubitelji vaterpola moći će još jednom da vide osvajače svih mogućih titula u kapicama sa trobojkom.

Filip Filipović, Andrija Prlainović, braća Duško i Gojko Pijetlović, Stefan Mitrović i Milan Aleksić odbranili su prošlog leta olimpijsko zlato iz Rio de Žaneira i iz Tokija otišli u reprezentativnu penziju.

Pre toga su se naosvajali titula na Svetskim prvenstvima, šampionatima Evrope, u Svetskoj ligi i FINA kupu, inspirišući svojim likom i delima mnogo klince širom zemlje, a Vaterpolo savez odlučio je da im priredi ispraćaj kakav zaslužuju.

Zato će 20. avgusta, na bazenu „25.maj Milan Gale Muškatirović“, u okviru turnira „Srbija 2022“ organizovati oproštajnu utakmicu za šestorku čije su karijere teško ponovljive ne samo u sprskom nego i u svetskom sportu, jer se retko dešavalo da jedna u selekcija u nekom trenutku bude šampion svega.

Oproštaj će biti organizovan prvog dana turnira, utakmica će špočeti u 21.00, a rival će biti aktuelni svetski vicešampion Italija. Pre toga će se u 19 časova sastati Hrvatska i Francuska.

Pomenutim reprezentativnim vaterpolo penzionerima pridružiće se nova generacija izabranika selektora Dejana Savića, koji su u jeku priprema za prvenstvo Evrope u Splitu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari