Kad žedni neće preko vode suvih usta: Ko je sve izgubio strpljenje ispred blagajne Partizana? 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Nezadovoljan time što mu crno-beli nisu isplatili bonuse, kao i proviziju njegovom menadžeru u ukupnom iznosu od 75.000 evra Ksander Severina je pokupio sovje stvari i „krišom“ otputovao u Holandiju.

Miloš Vazura, generalni direktor kluba iz Humske, naveo je da je Severina uradio nešto na šta nije imao pravo i da će odgovarati i snositi posledice ukoliko se ubrzo ne bude vratio svojim profesionalnim obavezama.

Trener crno-belih Igor Duljaj je sutradan pozabavio ovim slučajem na konferenciji za štampu istakavši da se nada da se situacija može popraviti.

– Jutros sam pričao sa Severinom i verujem da će to biti sve okej. Javio se jer sam poklanjao pažnju… Uvek ću stati u zaštitu igrača čak i kada pogreši. Severina se javio zato što imamo prijateljski odnos trener-igrač. Morate uvek pitati igrače da li imaju neki problem. Nekada se ponašaju kao deca, ali oni su stranci. A i sa domaćim igračima isto. Sve su to igrači Partizana koji mogu da donesu profit ovom klubu. Dižu sebi cenu, cenu klubu… Ljudi se raspituju za njih. Puni stadioni, Bačka Topola, Ivanjica, Niš… Kada je bilo toliko interesovanje? Nikada. Ne dolaze da gledaju mene, već svoje idole. Istok zapad na stadionu Partizana. Dolaze da kupuju dresove svojih idola Natha, Saldanje, Nikolića, Zahida… Kada Duljaj ide da sačeka igrače, kažu budala… Neka sam budala… Ali ja to sve radim u interesu ekipe. I kada bude došao u nedelju, sutra, prekosutra, doći ću opet na aerodrom da ga sačekam. Odličan prelazni rok je urađen, nikada brže, klub je učinio sve kako treba. I sada zbog sitnice, komunikacije, moramo da damo nekome prostor da poremeti nešto što se od Slovenije radi – pravi zdrava sportska priča.

Ovo nije prvi slučaj da igrač Partizana napušta klub zbog neizmerenih dugovanja.

Pre Severine na isti potez su se odlučili i Fuseni Dijabate i Takuma Asano.

Dijabate je otišao u Mali zbog reprezentativnih obaveza, ali se u klub nije vratio.

Isprva niko iz tabora crno-belih nije znao gde se nalazi, a onda je generalni direktor Miloš Vazur pokušao da umiri domaću javnost izjavom da je razlog zašto se nije pojavio u Beogradu taj što mu je umrla baba.

No na kraju se ispostavilo da je to bio samo izgovor.

Tek nakon cele te situacije Dijabate je „otvorio dušu“ i priznao da Partizan nije ispoštovao dogovor koji mu je dao kada je kao slobodan igrač došao iz Turske te je obelodanio da je imao problema sa platom.

Na kraju su ga crno-beli prodali Cirihu.

Na identičan potez se odlučio i Takuma Asano koji je 2. maja 2021. godine napustio Partizan, a već 23. juna iste godine potpisao ugovor sa Bohumom kao slobodan agent.

On je došao iz londonskog Arsenala na izričit zahtev tadašnjeg trenera Save Miloševića i bio jedan od najboljih igrača u ligi, neko na kome bi Partizan zaradio lep novac u slučaju prodaje.

Ustalom i partije koje pruža danas u Bohumu pokazuju kakav je fudbaler Asano, a nedavno je i postigao gol u pobedi protiv Bajern Minhena.

Takođe radi se o reprezentativcu Japana, pa je jasno da je to fudbaler koga Partizan dugo vremena neće imati u svojim redovima.

On je na kraju u objavi an društvenim mrežama rekao da nije bio poštovan od kluba i da mu isti već duže vreme nije isplaćivao platu u celosti, a i sa takvim uplatama je kasnio, te da mu Partizan duguje izvesnu količinu novca.

Jedan od najčudnijih odlazaka iz Partizana je bio onaj Almamija Moreire 2011. godine.

Njegovom strpljenju je bio kraj na zimskim pripremama koje je ekipa obavljala u Antaliji.

Zbog samovolje da ode finansijski je kažnjen, a razlog za ovakav potez je bio taj što Partizan nije hteo da ga proda u klub u koji je želeo da pređe jer ponuda nije bila zadovoljavajuća.

Kasnije je igrač iz Gvineje Bisao postao slobodan igrač i kao takav je prešao u Dalijen.

Prošlog leta je mladi napadač Nemanja Jović tužio Partizan nadležnim organima u okviru Fudbalskog saveza Srbije i zahtevao raskid ugovora zbog neisplaćenih zarada.

On je na 95 utakmica u crno-belom dresu postigao 10 golova i zabeležio 11 asistencija i imao je ugovor sa beogradskim timom do 2025. godine, ali je nakon višemesečne sudske borbe dobio papire i kao slobodan igrač potpisao za portugalski Eštoril.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari