Sevilja ne priznaje stare zasluge uplakanog Lopetegija 1 EPA-EFE/Carlos Barba

Poraz od Borusije Dortmund ispratio trofejnog stručnjaka iz španskog kluba.

Na vrhuncu ovosezonske rezultatske krize, Đulen Lopetegi je gledao kako njegov kod kuće tim gubi od nemačkog (1:4) u Ligi šampiona, pa ni sam nije bio iznenađen što mu je uprava iste noći uručila otkaz.

Samo je u suzama govorio o svemu lepom što je doživeo u klubu sa „Ramon Sančez Pishuana“, na koji je doneo jedan od šest trofeja Lige Evrope.

“Osećanja su pomešana. Prvo što mi padne na pamet i ono što mi leži u srcu su ovaj klub, grad, navijači. Hvala im svima, kao i Monćiju i celom svetu. Doživeli smo veoma lepe trenutke, stvari za pamćenje. Drugi osećaj koji me prati je tuga, njega je prouzrokovao odlazak i rastanak od kluba koji volim.

Sa ovog mesta nosim ljubav, priznanje i zahvalnost. Dali smo sve od sebe i proživljavali smo istorijske trenutke. Zajedno smo gradili veoma lepe stvari koje su se danas završile. Sevilja će nastaviti dalje bez Đulena Lopetegija i biće sjajna, bez sumnje”, u dahu je ispričao iskusni španski stručnjak.

Od Lopetegijevog dolaska u Andaluziju, Sevilja je tri puta igrala Ligu šampiona, zahvaljujući plasmanu u Primeri. U tom periodu je osvojila rekordnih 77 bodova u španskom šampionatu, a na 170 utakmica ostvarila 89 pobeda, 45 remija i 36 poraza.

Međutim, ove sezone ima samo pet bodova posle sedam kola nacionalnog prvenstva i nalazi se na razočaravajućem 17. mestu na tabeli La lige.

To, ipak, nije pokvarilo njegov međunarodni ugled, pa mediji sa Pirineja tvrde da prelazi u Englesku, jer je već postigao dogovor sa Vulverhemptonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari