Sferopulos: Dubai donosi "so i biber", želimo titulu u ABA ligi 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Grčki stručnjak zadovoljan ostvarnim rezultatom u toku regularnog dela regionalnog takmičenja.

Crvena zvezda je, kolo pre kraja ligaškog dela, pobedom nad Studentskim centrom (94:76) osvojila prvo mesto u ABA ligi, pred početak plej-ofa.

Istorija regionalnog takmičenja pokazuje da je pomenuta prednost veoma važna, a uglavnom se ispostavljala i presudnom, međutim pred crveno-belima je još mnogo rada u cilju postizanja željene forme.

– Ambicije Crvene zvezde su uvek iste kada je ABA liga u pitanju. Jasno je da želimo titulu, iako smo svesni da neće biti lako, da moramo da idemo korak po korak. Što su Dubaija tiče, granice košarkaške više ne postoje. Ulazak Dubaija u ABA ligu će doneti dodatnu „so i biber“ u ligi, a o ambicijama kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dovoljno govori činjenica da će igrati Evrokup, a uskoro i Evroligu. Biće dodatni motiv za sve klubove iz regiona – stava je Janis Sferopulos.

Šef struke Crvene zvezde smatra da su njegovi puleni zasluženo osvojili prvo mesto na kraju regularnog dela takmičenja.

– Fokus je bio na željenom nivou, pristup takođe. Igrali smo dobro u oba smera, zasluženo smo slavili i zadovoljan sam. Obezbedili smo prvo mesto pred plej-of, a sada se okrećemo obavezama koje slede. Zaslužili smo pol poziciju jer smo bili najstabilnija ekipa u ligaškom delu takmičenja.

Grčki stručnjak je istakao da izrazitog favorita u ABA ligi neće biti i da su iznenađenja moguća.

– ABA liga je izuzetno konkurentna. Izrazitih favorita nema, a svako opuštanje se skupa plaća. Toga mora da budemo svesni. Do kraja sezone, svaki meč je finale. Fokus je naravno na ABA ligi, ali daćemo sve od sebe i u preostala dva meča Evrolige.

Zvezda nema mnogo vremena za odmor jer već 4. aprila na svom parketu igra protiv Olimpijakosa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari