Sferopulos: Imali smo izgubljene lopte, a Budućnost je to znala da kazni 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Budućnosti pobedili su Crvenu zvezdu u derbiju 19. kola ABA lige.

Podgoričani su na svom parketu slavili sa 84:62, pa trenutno imaju skor 14-5, dok Zvezda ima skor 16-3 i gotovo sigurno pol poziciju u rukama.

Šampion Crne Gore je dočekao Zvezdu posle duplog kola Evrolige, posle pobede nad Valensijom, odnosno poraza od Barselone. Podgoričani su pobedom nad Trentom u Italiji sačuvali nadu da mogu do nokaut faze Evrokupa, a zatim su odigrali sa mnogo energije i čvrstine tokom čitavog meča.

– U poslednjem kvartalu smo imali devet izgubljenih lopti, a Budućnost je to znala da kazni. Atmosfera je bila tipična za ove prostore. Navijači su dali sve od sebe da podrže svoju ekipu, koja je na kraju zasluženo stigla do pobede – naglasio je trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos, na pres konferenciji.

Trener Budućnosti je bio zadovoljan posle meča:

– Pristup je bio odličan od početka do kraja meča. Zadovoljan sam igrom u odbrani. Delovali smo kao prava ekipa. Momci su videli da mogu da igraju protiv najboljih timova iz ABA lige, protiv timova iz Evrolige. Napredujemo iz dana u dan, možemo bolje. Idemo korak po korak, sledi Gran Kanarija – naglasio je Žakelj.

Vremena za slavlje i tugovanje nema. Zvezda se okreće duelu Evrolige sa Žalgirisom u Beogradu, dok Budućnost očekuje duel sa Gran Kanarijom u Evrokupu. Da li će duel sa Grankom nositi prefiks biti ili ne biti, kada je reč o plasmanu u nokaut fazu, zavisi od duela Šljonsk vs. Turk Telekom. Šampionu Crne Gore treba pobeda Šljonska, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari