Sferopulos otkrio: Hanga otišao kod svog doktora, maska spremna za Nejpira 1Foto: Starsport

Crvena zvezda je rutinirala Mornar (95:75) i posle 8. kola ABA lige osamila se na čelu tabele (7-1).

Janis Sferopulos, shodno razvoju situacije na meču, samo je u okviru očekivanih fraza prokomentarisao duel odigran u hali „Aleksandar Nikolić“.

– Odigrali smo utakmicu profesionalno. Želeli smo pobedu, uspeli smo da rotiramo igrače, svi su igrali. Pre svega smo hteli da razigramo Marka Simonovića koji je dugo odsustvovao. Sve ovo smo uspeli. Počeli smo ozbiljno od samog starta, imali smo i fokus u odbrani, generalno sam zadovoljan odigranim utakmicom – naveo  je Grk.

Šef struke Zvezde smatra da njegovi puleni mogu puno da napreduju u ispunjavanju defanzivnih zadataka.

– Radimo na tome da igramo sve bolje iz utakmice i utakmice, pre svega u odbrani. Što se tiče napada, vidi se da igrači sarađuju, imamo talenta. Radimo dobro u napadu, igramo kao tim. Za mene je najbitnije da popravimo odbranu, igramo dobro, ali znam da možemo bolje i na tome radimo.

Akcentovao je dokazani stručnjak u izlaganju u kakvom su stanju povređeni igrači.

Krenuo je prvo od analize stanja Adama Hange.

– Hanga je otišao kod ličnog doktora, kako bi dobio novo mišljenje oko situacije sa kolenom. Dobio je dozvolu iz kluba. Komuniciramo sa njim. da vidimo kakva je situacija. Videćemo kada će se vratiti, svi zajedno ćemo odlučiti kada će zaigrati jer i dalje oseća bol u kolenu – otkrio je Sferopulos, poručivši da je Lazić počeo da trenira.

Branko Lazić je počeo da trenira, ali bez kontakta. Još uvek ne znamo kada će se vratii. Ako sve bude kako treba, uskoro, ali ne mogu da kažem precizno.

Kada je reč o Šabazu Nejpiru, još uvek nije poznato kada će ponovo zaigrati, nakon što je doživeo povredu nosa u duelu sa Fenerbahčeom.

– Što se Šabaza tiče, napravljena je specijalna maska. Počeo je da trenira bez kontakta, ali i dalje ima otok oko nosa. Čekamo da splasne otok i tek tada ćemo moći da znamo tačno kada će zaigrati – završio je izlaganje Sferopulos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari