Fudbaleru Mini četiri godine zatvora zbog seksualnog napada 1EPA-EFE/Salvador Sas

Fudbaler Selte Santi Mina mora iz rešetaka zbog seksualnog napada na devojku koju je upoznao u izlasku.

Nemili događaj desio se 18. juna 2017. godine, a posle dugog suđenja sud u Almeriji nekadašenjm članu mlade selekcije Španije odredio je dugogodišnju zatvorsku kaznu. Uz zabranu prilaska svojoj žrtvi u krugu od 500 metara narednih 12 godina i obavezu da joj isplati 50.000 evra odšete.

Dvadesetšestogodišnji Santi Mina branio se tvrdnjom da je dobio pristanak za seks, ali je dokazano suprotno, dok je njegov klub odmah saopštio da ima „nultu toleranciju“ za takva krivična dela.

Osuđeni fudbaler nadao se da će dobiti kaznu do dve godine zatvora, jer po zakonu u Španiji osuđeni na 24 meseca ili manje mogu da plate odštetu i da uopšte ne budu lišeni slobode.

Mina igra na poziciji krila i rođen je u Vigu. Kao jako mlad je debitovao za Seltu, a 2015. godine Valensija ga je platila 10.000.000 evra. Nakon četiri solidne sezone na „Mestalji“ vratio se u svoj matični klub, gde je ove sezone skupio 19 utakmica i osam pogodaka.

Uz Minu za seksualni napad i pokušaj silovanja suđeno je i njegovom kolegi iz Ibice, Davidu Goldaru, ali je on oslobođen optužbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari