Simeone će i dalje po svome 1foto EPA-EFE/PETER POWELL

Ako se po jutru dan poznaje, onda prve četvrtfinalne igre i rezultati Liverpula i Mančester sitija slute plasman ova dva engleska kluba u polufinale Lige šampiona.

S tim da je prvi u lagodnijoj situaciji od drugog, jer je ubedljivo savladao Benfiku na njenom „La Lužu“ (1:3), pokazavši pritom da je u svim parametrima za koplje ispred lisabonskih Orlova.

– Benfika se borila za život, možda smo joj i dali malo više prostora nego što je trebalo, ali zaslužila je gol koji je dala, dok smo mi mogli bolje da se branimo u toj situaciji. I još češće koristimo šanse, ali nam protivnikov golman to nije dozvolio. Toliko je imao sjajnih odbrana da je zaslužio titulu najkorisnijeg aktera meča i sve čestitke. Imali smo šansu za 4:1, to bi bila baš lepa razlika, međutim, mi ne živimo u zemlji snova. I ne zanosimo se da je sve gotovo, Benfika ima kvalitet, pamtimo njenu pobedu protiv jednog Ajaksa. Očekujemo još jedan sadržajan meč i gledaćemo spremni da ga dočekamo. Naša je želja da nastavimo putovanje u Ligi šampiona – ocenio je Jirgen Klop, nemački stručnjak na klupi Liverpula.

Defanzivac Benfike Žilberto impresioniran je klasom tima sa „Enfilda“, ali i pored rezultatskog deficita ne podiiže belu zastavu.

– Odigrali smo bolje nego što to odnos golova pokazuje, ali nismo koristili šanse kao oni. Iz prve ruke smo se uverili koliko brze i ofanzivne igrače imaju, međutim ništa još nije gotovo. Imamo 90 minuta da pokažemo kako i zašto smo stigli do ovde – smatra Brazilac iz ekipe portugalskog velikana.

Realnije su ipak Atletikove nade u preokret, jer je „Kineski zid“ pred mrežom madridskog sastava probijen samo jednom za 90 minuta bitke sa napadački nastrojenim Mančester sitijem.

– Rezultat je loš za nas, jer smo tražili pobedu u Engleskoj. Igrali smo protiv jednog izvanrednog protivnika, dinamični su i atakuju sa mnogo igrača, konstantno forsiraju horsku igru, što je lepo videti. Zaslužili su taj De Brujneov pogodak. Mi smo se u prvom poluvremenu savršeno branili, dok smo u drugom pokušali nešto kroz povremene kontranapade. U Madridu ćemo igrati identično i tražiti gol. Moraćemo da imamo malo veći posed lopte. Kada bismo imali priliku da češće cirkulišemo, stvorili bismo im poteškoće…. Ovo je dug dvomeč, verovatno najbolji tim na svetu igraće na svoj, a mi na naš način – reči su Dijega Simeonea, sa trenerske klupe Atletika.

Da je sve otvoreno slaže se i kolega mu Žozep Gvardiola.

– Igrali smo protiv top ekipe s kojom je vrlo teško nositi se… Još kada postave dve odbrambene linije od po pet igrača. U praistoriji, danas ili za 100.000 godina, napadati tu defanzivu je vrlo teško, prosto nema prostora… Na pauzi sam rekao igračima da dobro radimo posao i da ne brinu, momci sa klupe bili su briljantni i na kraju smo probili taj čvrst zid. Pretpostavljam da će utakmica u Madridu biti slična onome što smo videli u završnih 15-ak minuta utakmice nakon gola koji smo dali, kada su češće prelazili na našu polovinu… Ne znam da li će naš fudbalski stil odneti konačnu pobedu, još jedna utakmica je pred nama – ne usuđuje se da daje bilo kakve prognoze španski stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari