Sinančević najdalje bacio kuglu, u finale ušao i Kolašinac 1 EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Sjajan nastup srpskih atletičara na startu Evropskog prvenstva.

Od 14 srpskih takmičarki i takmičara na kontinentalnom šampionatu u Minhenu prvi su na Olimpijski stadion izašli bacači kugle, iskusni Asmir Kolašinac i talentovani Armin Sinančević. I obojica su se kvalifikovala za večerašnje finale od 20 sati i 58 minuta.

Mlađi je potvrdio sjajnu ovosezonsku formu i pokazao zašto je na EP na otvorenom stigao sa trećom daljinom na svetu u ovom trenutku, tako što je posle dva prestupa napravio hitac od 21,82 metara. Ostvarivši najbolji rezultat u preliminarnoj rundi.

Kolos iz Prijepolja bio je samo šest centimetara kraći od ličnog i državnog rekorda. Koliko je bio dominantan pokazuje i podatak da je naredni najbolji rezultat imao Čeh Tomaš Stanek (21,39), kao i činjenica da su samo njih dvojica prebacili normu (21,15).

Kolašinac je zauzeo 11. poziciju, a ostanak u borbi za medalje donelo mu je bacanje do 19,99 metara. Pored reprezentativaca Srbije i Čeha Staneka u finale su prošli: Poljaci Bukovjecki i Haratjuk, Hrvat Mihaljević, Italijani Fabri i Poncio, Nemac Bajer, Britanac Linkoln, Rumun Toader i Norvežanin Tom

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari