Sinančević: Presrećan sam zbog srebrne medalje 1EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Sportska javnost u Srbiji večeras je ponosna na Armina Sinančevića, koji je na Evropskom prvenstvu u Minhenu osvojio srebrnu medalju u bacanju kugle. I osmo mesto u finalu Asmira Kolašinca veoma je dobar rezultat.

Sinančević je rezultat karijere ostvario hicem 21,39 u finalu. Bolji od njega bio je samo hrvatski bacač kugle Filip Mihaljević koji je zlato osvojio hicem 21,88. Bronzani je bio Čeh Tomaš Stanek.

Momak iz Brodareva napravio je istorijski rezultat na debitantskom nastupu na kontinentalnom šampionatu.

„Presrećan sam zbog ove srebrne medalje, dan je krenuo jako dobro. Večeras u finalu se vodila prava borba u bacanju kugle, dali smo sve od sebe da ovoj divnoj publici prikažemo najbolje bacače kugle u Evropi i mislim da smo i uspeli u tome“, poručio je Sinančević.

Asmir Kolašinac je hicem 20,15 zauzeo osmo mesto.

„Nisam nezadovoljan, ostaje žal za možda malo boljim rezultatom, ali specifično je bilo kod ovog takmičenja što su ujutru bile kvalifikacije, a uveče odmah finale, pa se tehnički neke stvari nisu odvile kako treba. Ali svoj cilj sam ostvario. Želja mi je bila da budem među prvih osam, tako da sam to uspeo da ispunim i idemo dalje. Čestitke Arminu na sjajnom rezultatu, zaista neverovatan uspeh“, istakao je Kolašinac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari