Sjaj drevne veštine u hali "Zorka" 1Foto: Wikipedia

U subotu i nedelju, 3. i 4. februara, u Sportskoj hali „Zorka“, održaće se Svetski juniorski kup u mačevanju. Učestvovaće 215 takmičara iz 35 zemalja. Vukašin Stošić, sekretar Mačevalačkog saveza Srbije, zahvalio se na izuzetnoj saradnji sa gradskom upravom da se u Šapcu organizuje ova svetska manifestacija.

Prvo dan su takmičenja u pojedinačnoj, a u nedelju je ekipno takmičenje. Srbija će imati sedam predstavnika, a takmičiće se i jedna ekipa. Do sada nije bilo medalja za Srbiju na svetskim i evropskim takmičenjima, a sada se očekuje plasman među prvih 16. Ove godine u Novom Sadu održaće se i Evropsko prvenstvo, što govori o zamahu ovog sporta u Srbiji.

Vladan Ranković, predsednik Mačevalačkog kluba „Cerski junaci 1914“, ukazao je da ovaj klub beleži vredne rezultate, što je i bio razlog da se Svetski kup održi u Šapcu. Takmičari ovog kluba osvojili su 50 medalja na međunarodnim takmičenjima, a samo u prošloj godini 25. Ovo je prvi put da se u Šapcu organizuje takmičenje na svetskom nivou, a Sportska hala „Zorka“ pruža izuzetne mogućnosti za ovakvu vrstu sportskih takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari