Sjajni Luka Mitrović posle trijumfa nad Baskonijom: Podižemo poljuljano samopouzdanje 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Odigrao je još jednu partiju koja bi trebalo da posluži mladim peticama da na njoj uče kako se pravi razlika u svim elementima centarske tehnike. Uz Kampaca i Nedovića, Luka Mitrović je bio najzaslužniji za trijumf Crvene zvezde nad Baskonijom (74:63).

Jeste Hasan Martin odigrao dobro, ali je Luka Mitrović bio taj koji je napravio ključnu razliku na poziciji pet protiv Baskonije.

Duel je završio sa fino popunjenim kolonama – osam poena, sedam skokova i pet asistencija. Bio je nedokučiv za protivničku odbranu koja nije znala kako da brani njegov šort-rol.

– Sada podižemo poljuljano samopouzdanje nakon svih tih poraza. Kakve god šanse da nam budu za dalji plasman nama je samo jedan cilj na umu, a to je kraj sezone i borba za trofeje. Tada počinje ono glavno – poručio je Mitrović posle 13. evroligaškog trijumfa Crvene zvezde.

Jasno je i 30-godišnjem centru da je loš start delovao kao uvertira koja se ne sme ponavljati iz meča u meč.

– Jako loš start, mekano u odbrani, a protiv Baskonije kada dopustite toliko prostora onda su jedna od najopasnijih Liga u Evroligi napadački. Kada smo podigli agresivnost, utakmica se okrenula za 180 stepeni. To nam je i falilo u nekim prethodnim mečevima, pa se nadam da ćemo nastaviti u tom ritmu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari