Skandal u Evroligi: Košarkaš Armanija suspendovan zbog korišćenja „čudotvornog leka iz Rusije“ 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Krilni centar milanskog Armanija Konstantinos Mitoglu suspendovan je na dve i po godine zbog toga što je u martu 2022. utvrđeno da je koristio nedozvoljene supstance.

Grčki košarkaš je sarađivao u istrazi, a za korišćenje dopinga okrivio je svoju doktorku, koja mu je, navodno, rekla da su tablete koje je koristio „čudotvorni lek iz Rusije“.

„Doktorka me je uverila da su tablete ’čudotvorni lek’ iz Rusije. Dala mi je čist serum. Nakon mog pitanja u vezi sa lekom, odgovorila mi je da će ovaj serum pomoći da pročistim telo. Obećala je da će tretmani pomoći u raznim stvarima, od lečenja povreda ili povećanja atletskih performansi, do povećanja libida ili borbe protiv starenja“, izjavio je Mitoglu.

Mitoglu se obratio doktorki nakon što je polomio stopalo početkom pretprošle sezone, a bio je pozitivan na doping kontroli koja je obavljena posle utakmice Armanija protiv Panatinaikosa u Atini prošlog marta.

Pre nego što je postao član Armanija nastupao je za Aris i Panatinaikos.

U sezoni 2021/22. 26-godišnji Grk je u Evroligi imao prosečan učinak od 7,6 poena, 4,2 skoka, 1,2 asistencije.

Grčki mediji objavili su da je uhapšena doktorka koja je prepisivala „čudotvorni lek“ i saopštili da su ga, osim Mitoglua, koristili i još neki poznati sportisti, glumci i TV novinari.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari