Skariolo na udaru zbog blamaže u Kupu Italije 1(Xinhua/Meng Yongmin)

Virtus je prošle sezone imao sve: takmičarski kompetentnu ekipu, osvojene trofeje, i skladan ambijent ali je odlučio, da se uprkos tome, zahvali na saradnji Aleksandru Đorđeviću i za šefa struke dovede Serđa Skariola. Odluka je možda i mogla da se razume, s obzirom na to da je italijanski stručnjak dokazan u evropskim, pa i svetskim okvirima, međutim ovosezonski rezultati trenutno su neuporedivi sa prošlosezonskim. Ne samo da Virtus „grca“ u Evrokupu, već je za vikend ispao u polufinalu Kupa Italije, što je alarmiralo sportski sektor, u meri, da je Skariolo doživeo i javne kritike.

Trotona je održala košarkašku lekciju skupocenom Virtusu; prošlosezonski drugoligaš nadigrao je ekipu iz Bolonje, što je razočaralo Luku Baraldija, direktora trofejnog kluba.

Dokazani sportski radnik, Baraldi je komantarima ukazao i na to da ambijent u ekipi nije baš najbolji i da nedostaje neposredna i direktna, a konstruktivna komunikacije između igrača i stručnog štaba.

„Bez ikakve dileme ovo je jedan od najtežih poraza od kada je ovaj menadžment u klubu. Veliko razočaranje za sve“, iskren je bio Baraldi.

Baraldi smatra da ekipa pod hitno mora da se trgne u Ebrokupu, takmičenju koje je još uvek zadržalo prohodnost ka Evroligi.

„Uveren sam da ćemo prevazići ovaj težak period. Pre svega u Evrokupu gde više nemamo pravo na bilo kakvu grešku. Trotone nas je zasluženo savladao i na tome im čestitam. Znam da su svi razočarani, ovakav rezultat je ponižavajući. Žao mi je i vlasnika kluba, doktora Masima Zanetija koji je mnogo uložio u ovaj tim da bi ga sada video poniženog“, svestan je direktor kluba da je vlasnik zatečen ispadanjem iz Kupa Italije, odnosno činjenicom da je Virtus uglavnom gubio dvocifrenom razlikom.

Skariolo je, očekivano, bio pod najvećom kritikom, s obzirom na to da je dobio budžet od nekih dvadesetak miliona evra i mogućnost da sam formira ekipu po svojoj želji.

„Trener Skariolo i ceo stručni štab snose najveći deo odgovornosti za poraz. Kao član menadžmenta, mogu da dam jedan savet stručnom štabu, a to je da pokušaju da pronađu bolju komunikaciju sa igračima, a ne da se oslanjaju na tehnologiju“, nedvosmislen je Baraldi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari