Skupština grada Beograda demantovala da je zabranjena komemoracija Milutinu Šoškiću 1foto: Stefana Savić

Informativna služba Skupštine grada Beograda demantovala je navode iz saopštenja navijača Partizana u kojem se tvrdi da je zabranjena komemoracija Milutinu Šoškiću u prostorijama gradske skupštine.

Navijači Partizana su na stranici Partizan.net u otvorenom pismu pozvali gradonačelnika Aleksandra Šapića da obrazloži odluku da se zabrani komemoracija povodom smrti legendarnog golmana crno-belih.

U demantiju, koji prenosimo u celini, piše da se svečana sala u Starom dvoru više ne koristi „u komercijalne svrhe“.

„Zvaničnom odlukom Sekretarijata za opšte poslove, koja je doneta pre dva meseca, precizirano je da se svečana sala u Starom dvoru neće više koristiti u komercijalne svrhe, već samo za potrebe Uprave Grada Beograda.

Znači, ne može da se otkaže nešto što nije moglo ni biti zakazano, pa ni komemorativna sednica posvećena legendarnom fudbaleru Milutinu Šoškiću.

Do sada je Grad Beograd ovu salu izdavao za komemoracije, obeležavanje jubileja, seminara, predavanja i druge kulturne, sportske i naučne događaje.

Sve druge sale uključujući i salu na Trgu Nikole Pašića, u kojoj se održavaju sednice Skupštine grada, ostaju u komercijalnoj upotrebi i one mogu da se iznajme u različite svrhe“, piše u saopštenju Skupštine grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari