Slamka spasa za plej-of 1Foto: STARSPORT

Iako će 18. kolo ABA lige obeležiti utakmica večitih rivala Zvezde i Partizana u ponedeljak, na programu je još nekoliko mečeva koji mogu bitno uticati na konačni plasman, kako na vrhu, tako i na dnu.

Derbi pre toga svakako je utakmica u Železniku, sastaju se dve ekipe koje su do skoro bile u samom vrhu, ali su serijom poraza dovele sebe u poziciju da su sve dalje od plej-ofa.

Cedevita Olimpija je u međuvremenu promenila trenera, Slaven Rimac je otišao a na klupu je seo „otkrovenje“ ove sezone, bivši trener Primorske Jurica Golenac.

Od poraza u Beogradu od Partizana u poslednjoj sekundi, ekipa iz LJubljane zaređala je sa slabim igrama i iz komotne pozicije u plej-ofu, svoje šanse u velikoj meri dovela u zavisnost od drugih rezultata.

Imaju veoma težak raspored do kraja, gostuju i Crvenoj zvezdi i Krki, a dočekuju Budućnost, a prva prilika za vađenje je protiv izuzetno „nedomaćinske“ ekipe FMP-a koja je na svom parketu izgubila samo od Partizana.

Jurica Golemac imaće u Železniku vatreno krštenje i svestan je da njegova ekipa više nema prava na kiks.

„Utakmica sa FMP-om sigurno neće biti laka. Obe ekipe su u padu forme, ali još uvek imaju priliku da se domognu plej-ofa. Oni su dobro organizovana ekipa, veoma dobro vođena od kolege Jovanovića. Ali mi verujemo u svoje kvalitete, u Beograd dolazimo da ponovo počnemo da pobeđujemo, i da uhvatimo priključak sa vrhom tabele“, najavio je Golemac.

Košarkaši Mega Bemaxa u nedelju u matine terminu gostuju Primorskoj. Izabranici trenera Dejana Milojevića su u prošlom kolu zabeležili izuzetno vrednu pobedu u borbi za opstanak pošto su savladali Krku sa 88:61, a u novo kolo regionalnog takmičenja sa 4 zabeležene pobede ulaze izjednačeni sa Zadrom dok Cibona ima pobedu više. Trener Mege na ovom meču zbog povrede neće moći da računa na Jurija Macuru, a naglašava da ova utakmica može biti ključna u borbi za opstanak.

„Sigurno je da nas očekuje izuzetno težak meč. Iako im je pre nekoliko kola otišao trener i nekoliko glavnih igrača, i dalje su izuzetno opasna ekipa, što su posebno pokazali pobedom na gostovanju protiv Cedevita Olimpije. Evidentno smo podigli igru i samopouzdanje ekipe. Protiv Primorske energija na terenu mora da bude na najvišem nivou uz agresivnu odbranu tokom celog toka meča“, izjavio je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari