FOTO: Twitter

Austrijanac je bio veliki favorit, jer je tokom sezone beležio neke velike pobede, između ostalog je nadigrao i Radaela Nadala. Troicki je od početka meča pokazao da neće tek tako odustati od pobede, odlično je ušao duel sa perspektivnim Timom i prvi set rešio prilično lako sa 6:3.

U takvom ritmu, ipak, nije nastavio, pa je dozvolio Austrijancu da se vrati i istovetnim rezultatom u drugom delu igre (6:3) izjednači u setovima. Odlučujući set Troicki je počeo bolje, imao je dve brejk šanse u drugom gemu, ali je protivnik uspeo da se izvuče. Nakon toga, viđena je prilično sigurna igra Troickog i Tima na svoj servis, pa je odluka morala da padne u taj-brejku.
Naš tenisre je bio konstantno u prednosti, brzo je stekao mini-brejk prednosti, imao je i 5:2, no Tim je uspeo da se vrati i smanji na 5:4. To je bilo sve što je Austrijanac uradio i Troicki rešava taj deo igre sa 7:5.

Meč je trajao sat i 51 minut, a Troicki se u trećem kolu sastaje sa Džonom Iznerom, koji je u prvom kolu u Šangaju eliminisao Dušana Lajovića.