Slovenija bliža Olimpijskim igrama 2024, srpske rukometaše samo čudo vodi u Pariz 1Photo by Starsport.rs

Orlovima puno toga treba da bi završili kao 10. reprezentacija na Svetskom prvenstvu i stigli na prag kvalifikacija za takmičenje svih takmičenja.

Poraz Srbije od Norveške, na početku glavne rude aktuelnog turnira u Švedskoj i Poljskoj, ostavio ju je bez četvrtfinala SP ali gotovo izvesno i bez borbe za Olimpijske igre 2024. godine.

Sinoćnja pobeda Nemačke nad Holandijom razvejala je ono malo teoretskih šansi za plasman u Top osam, tj. direktan odlazak u kvalifikacije, a večeršnji trijumf Slovenije „pojeo“ i rezervni plan.

Naime, njeno lagano slavlja protiv Crne Gore, u zadnjem kolu, približio je Zmajčeke maksimalno 10. poziciji, jer sada imaju šest bodova i odličnu ukupnu gol razliku (+25), a sve se računa u konačnom zbiru.

I Hrvatska se sa trenutnih pet bodova na kontu nalazi u mnogo boljem položaju, šta više vrlo je realno da kao najujspešnija trećeplasirana selekcija zauzme 9. mesto i zadrži šansu da ode u trku za OI.

Orlovima, pak, treba čudo da naprave ono zbog čega su otišli na planetrani šampionat, jer su stalno isticali da žele i mogu do četvrtfinala Svetskog prvenstva i predvorja takmičenja u Parizu 2024. godine.

Jer, ne samo što bi 23. januara, morali sa najmanje 13 golova razlike da savladaju Holandiju koja je sve ne samo mačiji kašalj nego je  nužno da Hrvati dožive senzacionalan poraz od Bahreina i ne skupe 7 bodova.

Dakle, druge dve bivše jugoslovenske republike su u daleko boljem položaju, premda i njima da treba da se poslože ishodi dolazećih šampionata Evrope i Afrike, dok će se Toni Đerona i izabranici španskog stručnjaka po svoj prilici neobavljena posla vratiti iz poljskih Katovica.

U grupi u Geteborgu, Mađari mogu da budu treći (ukoliko Portugal iznenadi Švedsku), ali sa gol razlikom +1. Island je trenutno na +7 i pobeda nad Brazilom bi mu donela šest bodova, ali i verovatno nedovoljnu gol razliku da prestigne Sloveniju ili Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari