Smederevo za vikend prestonica streljaštva 1

Treći put od otvaranja strelišta u sklopu Sportske hale Smederevo će biti domaćin Prvenstva Srbije u A kategoriji, saopštila je večeras Streljačka družina “Smederevo”.

Najznačajnije domaće takmičenje vazdušnim oružjem ovog vikenda u Smederevu okupiće 248 strelaca iz 36 klubova, koji će napraviti 316 izlazaka na vatrenu liniju.

Svečano otvaranje državnog prvenstva je u subotu, 17. marta u 12.20 časova. Istog dana, na programu su takmičenja u juniorskim kategorijima, dok su nadmetanja najboljih seniora i senirki na programu u nedelju, 18. marta. 

Na najznačajnijem domaćem takmičenju vazdušnim oružjem ne nastupaju samo najbolji srpski strelci, jer su među njima i najbolji svetski takmičari, osvajači olimpijskih medalja i svetski rekorderi. Najbolje plasirani domaći strelci na svetskoj rang listi su Andrea Arsović, druga vazdušnom puškom u kategoriji seniorki, Milutin Stefanović, peti, takođe vazdušnom puškom u kategoriji seniora, zatim Dimitrije Grgić, šesti i Damir Mikec osmi u disciplini vazdušni pištolj. Tu je i proslavljena srpska reprezentativka Zorana Arunović, vlasnica svetskog rekorda finala od 246,1 kruga u disciplini vazdušni pištolj. Državno prvenstvo se ne propušta, pa će se u Smederevu takmičiti i osvajači poslednjih olimpijskih medalja, koji nisu učestvovali na takmičenjima u aktuelnoj sezoni vazdušnim oružjem, Ivana Anđušić Maksimović (vazdušna puška) i Andrija Zlatić (vazdušni pištolj).  

Domaći klub „Smederevo“, u odsustvu najtrofejnije i najiskusnije Jasmine Milovanović, predvode najbolji juniori: Veljko Ilić  (vazdušna puška) Petar Adamović (vazdušni pištolj)

Na finalnim nadmetanjima, koja su oba dana na programu od 14 časova, zatim 15.30, 17.00 i 18.30 sati, uživo nastupa smederevski pop rok bend „Need“, koji atmosferu finalnih nadmetanja čini još atraktivnijom, dinamičnijom, zabavnijom i uzbudljivijom. 

Da podsetimo, od 2012. godine kada je upravo državnim prvenstvom zvanično i otvoreno novo strelište u Sportskoj hali, Smederevo je bilo domaćin prestižnog domaćeg turnira najboljih srpskih strelaca i naredne, 2013. godine. Od tada je državno prvenstvo održano po jednom u Ivanjici 2014, Beogradu 2015, Kragujevcu 2016. i Kraljevu prošle godine, a jedino Smederevo ima namenski građeni objekat za sportsko streljaštvo. (Kraj) D. Đ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari