Smenjen iz privatnih razloga 1Foto: Starsport

Dovoljno daleko od Evropskog prvenstva u junu, ali u isto vreme neobično daleko od oktobarskog uspeha u baražu kvalifikacija, Fudbalski savez Srbije odlučio je da Tomislav Sivić ne vodi mladu reprezentaciju na takmičenju u Poljskoj.

Vest o (ne) očekivanom razlazu s čovekom čija je „glava“ već nekoliko puta tokom borbe za EURO za igrače do 21. godine, iz manje ili više (ne) opravdanih razloga, bila na „panju“, prvo je osvanula o medijima, a onda se oglasio i FSS. Demantijem smene i tvrdnjom da se zapravo radi o samovoljnom povlačenju trenera pod čijom su komandom „orlići“ stigli do prilike da nastave tamo gde su zastali omladinski evropski i svetski prvaci iz redova sadašnje postave selekcije najbliže A timu.

„Teška srca, ali čistog obraza i uzdignuta čela, uz zahvalnost prošlom i sadašnjem rukovodstvu FSS, saradnicima u stručnom štabu i igračima, rastajem se s mladom reprezentacijom. Hvala i selektoru A reprezentacije Slavoljubu Muslinu i koordinatoru Vladimiru Petroviću na zaista dobroj saradnji i razumevanju. Želim svom nasledniku da tortu koju smo napravili plasmanom na Evropsko prvenstvo ukrasi medaljom u Poljskoj. Na kraju želim da naglasim da je moja odluka motivisana isključivo privatnim razlozima“, stoji u pisanom obraćanju već bivšeg selektora, bez otkrivanja prirode problematike koja ga je naterala na povlačenje posle godinu dana i pet meseci rada sa Sergejem Milinkovićem-Savićem, Andrijom Živkovićem, Nemanjom Maksimovićem, Mijatom Gaćinovićem i ostalima.

Na istom mestu i o istom trošku oglasio se i sportski direktor u FSS Goran Bunjevčević, potvrdivši naravno verziju dojučerašnjeg saradnika.

„Sivić nas je iznenadio svojom odlukom. Zaista nismo očekivali da će se odlučiti na ovakav potez u ovom trenutku. Nadam se da će u svom daljem radu imati mnogo uspeha. I ja mu to želim od srca. Hvala mu na svemu što je postigao kao selektor mlade reprezentacije… Pred nama je sada zadatak da izaberemo selektora reprezentacije od koje očekujemo da ostvari zapažen rezultat na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, ali s obzirom na okolnosti dobro ćemo da razmislimo kako bi doneli pravu odluku“.

Čime je zvanično počelo licitiranje imena Sivićevog naslednika.

Oduzeta „Zlatna lopta“?

Trač ili istina, tek fudbalskom čaršijom već neko vreme ide priča da je Tomislav Sivić „pravi“ dobitnik „Zlatne lopte“ FSS za najboljeg trenera u ovoj godini, a ne proglašeni Dragan Stojković. Navodno je u glasanju Komisije za dodelu nagrada glatko pobedio Piksija, rezultatom 4:1, da bi naknadnom direktivom volja žirija preinačena, a priznanje završilo u rukama trenera šestoplasiranog tima kineskog prvenstva Gvangdžoua RF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari