Šok iz Španije: Pešić posle Olimpijskih igara preuzima tim iz Dubaija koji se seli u ABA ligu 1foto Srđan Stevanović/STARSPORT

Nakon što je od španskog lista „Sport“ stigla informacija da je selektor Srbije Svetislav Pešić odbio da preuzme ekipu Baskonije koja je u velikim problemima na početku sezone, kako bi se posvetio nacionalnom timu za Igre u Parizu, usledila je nova bomba.

Popularni košarkaški portal „Enkestado“ objavio je informaciju da Pešića čeka novi angažman nakon Olimpijskih igara.

Naime, sve je izvesnije da će uskoro stići zvanična potvrda da će se Evroligi pridružiti tim iz Dubaija koji je za ulazak spreman da plati 50 miliona evra kroz sponzorstva, a za uzvrat da dobije stalno mesto i organizaciju nekoliko Fajnal-forova.

Pored njih bi u priču trebalo da se uključi Pariz kako još jedan veliki grad kojeg žele da vide u Evroligi.

Ali, to nije sve.

Da bi aplikacija Dubaija mogla da prođe, morali bi da igraju neko takmičenje pod pokroviteljstvom Evrolige, a izbor je pao na ABA ligu.

Regionalna liga bi takođe trebalo da dobije novac od učešća Dubaija u ovom takmičenju.

Glavni razlog za dolazak Pešića leži u ulozi Dejana Kamenjaševića, člana sportskog sektora koji je svojevremeno radio sa selektorom Srbije u Đironi kao asistent kada je imao 18 godina.

Poznato je da je u priči i Đorđe Đoković kao jedan od investitora pa sve dobija dodatno na težini. Odluku o ovome bi trebalo očekivati u skorijem roku, aovo se uklapa i sa željom Svetislava Pešića da zavri misiju sa reprezentacijom Srbije u Parizu sledeće godine, piše Nova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari