U Turskoj ništa novo, Turk Telekom smenio Nenada Čanka 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Imao je mir i mogućnost da postepeno implementira svoje trenerske ideje u Leitkabelisu, međutim u Turk Telekomu nisu imali razumevanja za takav trenerski pristup. Rezultata nije bilo na početku sezone i zbog toga je Nenad Čanak morao da napusti klupu.

Turska je poznata po tome što nema mnogo strpljenja u kolektivnom sportu. Ukoliko rezultati nisu u skladu sa očekivanjima i uloženim sredstvima, smena trenera postaje neminovnost.

Nenad Čanak je to osetio na svom primeru. Iako je letos doveden da u Turk Telekomu napravi dobar rezultat, ali pre svega uigra ekipu i stvori sistem, s obzirom na to da je u klub stiglo osam novih igrača, slabiji početak takmičarske godine koštao ga je posla.

U odnosu na ono što je navikao u Litvaniji, u kojoj je radeći u Leitkabelisu imao više godina prostora i vremena da implementira svoje ideje, u Ankari su želeli kontinuitet pobeda odmah na startu nove sezone.

Ekipa Nenada Čanka, na sedam odigranih mečeva doživela je četiri poraza, a poslednja dva od Arisa i Karšijake ubedili su upravu kluba da potraži novo rešenje na klupi.

– Želimo da se zahvalimo Nenadu Čanku koji je u novoj sezoni vodio ekipu Turk Telekoma na odrađenom poslu i doprinosu klubu – kratko je navedeno u saopštenju klba.

Čanak je dobio otkaz posle poraza u prvenstvu Turske od Karšijake (100:80). Njegovi puleni primili su 32 poena u drugoj četvrtini i to je naročito iznerviralo rukovodeće ljude u klubu.

Turk Telekom je tokom leta doveo neke zaista respektabilne igrače poput Džejlena Adamsa iz Makabija, Tajrona Valasa (Pariz), Stivena Inoha (Baskonija), Jiktidžana Sajbira (Bursa)….

Prelaskom šefa struke, Emrea Džana u Efes, očekivalo se da Nenad Čanak u rezultatskom smislu, ali i sistemu rada unapredi ekipu, međutim loši rezultati na početku sezone koštali su srpskog stručnjaka otkaza.

Kao njegov naslednik pominje se Seldžuk Ernak, koji je vodio Darušafaku od 2018. do 2023.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari