Avramović obećava borbeniji Partizan protiv Crvene zvezde 1foto:ABA liga/Dragana Stjepanović

Porazom od Mege (88:86) košarkaši Partizana napravili lošu uvertiru pred evroligaški večiti derbi koji je na programu u četvrtak.

Možda se već sada može konstatovati da košarkaši Partizana ove sezone, barem u abaligaškoj konkurenciji, neće odigrati lošiji meč od onog protiv Mege u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

Kao da su se okupili posle neprespavane noći protkane nekim veseljem do zore, Kevin Panter i saigrači delovali su u 4. kolu ABA lige mamurno, sporo, bezvoljno, nespremno da se suprotstave mladim momcima iz Mege.

Koliko su loše odigrali pokazuje podatak iz treće četvrtine da su u jednom trenutku gubil sa čak 20 poena razlike (52:32).

Pokušavao je Željko Obradović da na tajm-autima razbudi svoje izabranike. Rotirao je, čini se do iznemoglosti, tražeći dobitnu petorku, međutim, jedino u čemu je uspeo jeste da izvuče košgeterski maksimum iz Alekse Avramovića i Frenka Kaminskog.

Reprezentativac Srbije završio je meč sa 26 datih poena, dok je Kaminski imao dva poena manje, a gro ih je postigao u drugom poluvremenu.

Mogao je Partizan u smiraj utakmice da pitanje pobednika prolongira za dodatnih pet minuta ali je način na koji je odigrana odbrana u poslednjem napadu Mege bio prava ilustracija dekoncentracije i manjka komunikacije.

Crno-beli su izgubili od ubedljivo najmlađe ekipe u ABA ligi ove sezone. Primili su maltene 90 poena i time još jednom pokazali koliko moraju da rade na sticanju defanzivnog automatizma.

Spoljna linija Mege, pogotovo 19-godišnji Nikola Đurišić i godinu dana mlađi njegov imenjak Topić maksimalno su eksploatisali igru u „pik en rolu“ i na otvorenom terenu, vešto koristeći činjenicu da je crno-belima manjkalo energije i svežine, usled duplog programa u Evroligi.

– Česitam Megi na sjajnoj borbi i zasluženoj pobedi. Mi smo jako loše startovali i dozvolili im da se odvoje na 20 razlike… Međutim, pokazali smo neki karakter u drugom poluvremenu. Pre svega nošeni enegrijom Kaminskog i Jaramaza koji su iskočili i odigrali sjajno drugo poluvreme. Ovo nam je treći poraz i stvarno je vreme da se skupimo. Atmosfera u ekipi je zaista dobra i trudimo se da bodrimo jedni druge i da se podižemo ako neko pada u formi. Znamo kakve dve utakmice nam predstoje. Daćemo mnogo više nego što je potrebno da se pobedi Zvezda. To mogu da obećam navijačima – podsetio je Avramović javnost da je Partizan u seriji od tri uzastopna poraza.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari