Sonja Vasić nova direktorka u Olimpijskom komitetu Srbije 1Foto: Olimpijski komitet Srbije

Bila je sjajna na košarkaškom parketu; jedna je od najboljih srpskih košarkašica svih vremena, a u Olimpijskom komitetu Srbije veruju da će uspešna biti i na direktorskom mestu. Sonja Vasić je imenovana na mesto sportske direktorke u OKS-u.

Tokom vrhunske košarkaške karijere, Vasićka nije zanemarivala i obrazovanje, naprotiv, uspela je da završi i Fakultet organizacionih nauka što joj je, između ostalog, i kvalifikovalo za mesto sportske direktorke u Olimpijskom komitetu Srbije.

„Naravno da jeste drastična promena, ali dobro je da sam imala vremena posle Olimpijskih igara da sumiram utiske i da se odmorim, pa imam dovoljno elena da krenem u novu fazu“, istakla je Vasićka po imenovanju na vrlo odgovornu funkciju.

„Sigurno da znatno olakšava to što sam deo ovakvog kolektiva, pa mogu da mnogo naučim, a i mogu da mi pomognu da lakše prebrodim ovu prelaznu fazu. I oni i ja smo se prepoznali u toj viziji, da sa mojim iskustvom od ranije ali i energijom koju želim da uložim ovde, pokušamo da napravimo neke promene koje će biti najbolje za naše sportiste“, uverena je naša proslavljena reprezentativka.

Biranim rečima je o MVP ovogodišnjeg Evropskog prvenstva je govorio i predsednik OKS Božidar Maljković.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam u prilici da pred vama poželim dobrodošlicu jednoj takvoj šampionki i sportiskinji kao što je Sonja Vasić. Verujem da nema nekog posebnog razloga da ističem kakve je sve sportske uspehe i domete ostvarila, ali smatram da je važno da napomenem da je pored sportske karijere ostvarila sjajne rezultate tokom svog školovanja. Završila je Fakultet organizacionih nauka u Beogradu sa najvišim ocenama. Kao i master u Menadžmentu u sportu pod stipendijom FIBA. Naša obaveza kao nacionalnog OKS da kad god budemo u mogućnosti činimo sve da dobre i kvalitetne ljude iz redova vrhunskih sportista zadržimo da rade u sportu. I da nastave da doprinose svojim kvalitetima i zato sam siguran da smo napravili pravu stvar kad smo odlučili da Sonji ponudimo prostor da radi kao sportski direktor OKS. Sonja, srećno ti bilo“, naglasio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari