Šou Nikole Jokića i novi tripl-dabl bez nagrade 1Foto: AP/Jack Dempsey

Denver Nagetsi u Orlandu pretrpeli treći poraz u poslednje četiri utakmice (124:119).

Ekipa Nikole Jokića sve lošije izgleda u odsustvu Džamala Mareja.

Na turneji po istočnoj obali, zvanični šampionni NBA lige nisu dobro prošli.

Na poraz u Nju Orleansu, nadovezani su izgubljeni mečevi u Klivlendu i Orlandu, dok je fenjeraš Detroit jedva savladan.

Nakon što je protiv Pistonsa isključen iz igre već u prvom poluvremenu, Nikola Jokić silno je želeo da se iskupi na Floridi, negde rešen i da trijumfalno napusti Orlando, koji je jedno od najprijatnijih iznenađenja od starta sezone.

Nadajući se da će naići na bolji odnos sudija, srpski as mogao je na delu da se uveri da relativno blage kontakte i prekršaje nad njim i dalje neće sankcionisati kao prekršaje.

I u takvim okolnostima, Jokić je za odbranu Medžika bio toliko snažan, poput nekog asteroida iz naučno fantastičnih filmova.

Meč je završio sa novim tripl-dablom u sezoni, ukupno šestim, što je zaista fenomenalno ako se zna da nijedan drugi košarkaš nije napravio više od dva.

Orlandu je isporučio porciju u formi 30 poena, 13 skokova i 12 asistencija št nije bilo dovoljno za trijumf Nagetsa.

Ne smao to, Srbin je trpeo najveći pritisak od starta meča koji je mogao da dovede do kulminaicje na neka četiri minuta pre kraja utakmice.

Kod rezultata 108:108 u borbi za poziciju pod košem Orlanda, Jokić je prvo promašio zicer, a u želji da dođe do lopte potom se borio sa Džejlenom Sagsom, Gogom Bitadzeom i taman kada je trebalo da je uhvati na leđa mu je skočio Kol Entoni.

Potez nekadašnjeg studenta Severne Karoline nije okarakterisan prekršajem. Orlando je odmah krenuo u kontranapad; iznerviran situacijom, Jokić je rukom zakačio Sagsa, pri povratku na svoju polovinu, a nekadašnji student Gonzage stropoštao se na parket kao da ga je hobotnica obuhvatila oko struka.

Sudije su opomenule Jokića zbog ponašanja, ne mareći za reakciju Sagsa, koji se ponašao kao da je kečera oborio na pod.

Jokić je u većem delu susreta dozirao doprinos na terenu. Nije previše forsirao, međutim kada je bilo najvažnije krenuo je nezadrživo sa solo deonicom.

Nažalost, nije imao podršku saigrača u ključnim momentima meča.

Majkl Porter Junior jeste ubacio 25 poena, ali većinu u prvom poluvremenu. Erik Gordon je dodao 15 uz 10 skokova, Redži Džekson 14 i devet asistencija, Kristijan Braun 13 i sedam skokova ali u ključnim momentima meča Jokić nije imao adekvantu podršku.

Navijači u Orlandu mogli su da uživaju u sjajnim potezima Nikole Jokića. NJegova dodavanja i asistencije trebalo bi da budu inspiracija svim plejmejkerima širom NBA lige.

Na pobedničkoj strani, najviše se istakao Franc Vagner. Dvadeset dvogodišnji Nemac postigao je 27 poena. Blistao je Paolo Bankero sa 23 poena, dok je Kol Entoni ubacio 20, a Džo Ingls 12 poena, uz sedam asistencija.

Jokić je priredio i mali šou na 40 sekundi pre kraja utakmice. Kod rezultata 118:115 za domaćina, prišao je klupi Orlanda kako bi ispratio šta je Džamai Mozli nacrtao svojim igračima na tajm-autu.

Njemu se priključio i Erik Gordon. Igrači Orlanda su prvo negodovali, a onda je Mozli čitavu situaciju ispratio sa osmehom na licu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari