Vasilije Micić o NBA početku: Igrati dva dana zaredom veoma je teško, ne znam kako igrači to izdržavaju 1Foto: EPA-EFE/ FRIEDEMANN VOGEL

Početak NBA karijere Vasilija Micića protiče mahom u ulozi rezerviste i nekoga ko se bori za gram pažnje i poverenja.

Revnosniji poznavaoci NBA prilika ali i situacije u Oklahoma Siti Tanderu bili su u pravu kada su govorili da Vasilija Micića očekuje težak period prilagođavanja na novu sredinu i konstantna borba za što više minuta na parketu.

U uvodnom delu ruki sezone, srpski plejmejker je neko ko dobija tek po koji minut i uglavnom je daleko od glavne scene na kojoj su Šej Gildžijus Aleksander i Džoš Gidi, njegovi najveći takmaci na bekovskim pozicijama.

Micić je u NBA stigao u 29. godini kao dvostruki osvajač Evrolige i MVP ligaškog dela i Fajnal-fora.

– Drugačije je (nego u Evropi). Kada imate utakmice dva dana zaredom, baš je teško. Nije mi jasno kako uspevaju da izdrže igrači ovde. Još se oporavljam od putovanja u Portland (20. novembar) – iskren je Micić u razgovoru za TalkBasket.

Jedna od važnijih stavki, kako bi se izdržao ritam od 82 utakmice regularnog dela, smeštene u sedam meseci (bez plej-ofa) odnosi se na manji broj treninga, pogotovo onih iscrpljujućih na koje je Micić navikao igrajući u Evroligi.

– Imamo dosta video analiza, iz kojih morate dosta toga da naučite. To je ono što sam dosad naučio ovde. I dalje se pridržavam nekih svojih radnih navika iz prošlosti, koje moram da radim i ovde, a pre svega da vežbam – naveo je srpski plejmejker koji u dosadašnjem delu sezone beleži 3,6 poena i 2,9 asistencija za prosečno 12,4 minuta u sedam nastupa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari