SP: Nemci preokretom šokirali Švedsku 1Foto: EPA-EFE/ RONALD WITTEK

Fudbaleri Nemačke bili su u ambisu punih 89 minuta protiv Švedske, a onda se „ukazao“ Toni Kros i sjajnim udarcem iz slobodnjaka doneo pobedu svom timu (2:1) koja ih ostavljavljaju u borbi za osminu finala.

Švedska je povela preko Olija Toivonena u 32. minutu meča, ali su „Panceri“ u drugom poluvremenu preko Marka Rojsa i Tonija Krosa preokrenuli rezultat i zabeležili prvu pobedu na ovom Svetskom prvenstvu.

Za prolazak u nokaut fazu takmičenja biće im potrebna pobeda protiv Južne Koreje u poslednjem kolu, a takva situacija je veoma izgledna, budući da je Južna Koreja još uvek bez bodova i da su ispali uz borbe za narednu fazu takmičenja.

Nemačka je poslednjih pola sata kružila oko kaznenog prostora protivnika, pritiskali rivala iako je u 82. minutu Žerom Boateng, štoper aktuelnog svetskog šampiona dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Ipak i pored tog detalja, Šveđani su „izgubili glavu“. U napadu su srljali, šutirali sa 30 metara bez potrebe, nisu čuvali loptu, a u odbrani su stalno pravili faulove. Posebno se katastrofalnim potezima isticao Džimi Durmaz koji je ušao sa klupe, a odbrani doneo samo nesigurnost, svojim nepotrebnim faulovima u situacijama kada su imali igrača više u odbrani na strani. Upravo je jedan takav prekršaj Durmaza doveo Nemačku na ivicu šesnaesterca protivnika, a neumonjiv iz slobodnog udarca bio je Toni Kros i tako ostavio svoju selekciju na turniru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari