SP: Poraz Poljske od Senegala 1Foto: EPA-EFE/ FELIPE TRUEBA

U poslednjem meču prvog kola 21. Svetskog šampionata u fudbalu viđeno je malo iznenađenje, pošto je Poljsku, prvog nosioca grupe H porazila selekcija Senegala 2:1.

Ovo je bila jedna od najslabijih utakmica na šampionatu do sada u kojoj Poljska u prvom poluvremenu praktično nije ni zapretila Kadim Ndaju.

Sa druge strane ni Senegal nije ofanzivno briljirao, ali je makar, uz izvesnu dozu sreće, iskoristio svoju najbolju priliku.

Mbaje Nijang je ukrao jdnu loptu na sredini terena u 37. minutu meča, levi bek Poljske Lukas Pišček nije uspeo da ga zaustavi, a on je prograo Idrisu Gana Geja koji je šutirao, ali je lopta na putu ka golu Vojčeka Šćesnog zakačila štopera Tijaga Cioneka i završila u mreži protivnika.

To nije bio najlošiji potez reprezentacije Poljske na današnjem meču, posle jednog nesporazuma istim igrača u 60. minutu, Mbaje Nijang je u sprintu samo ćušnuo loptu, pretrčavši obojicu i na semaforu je stajalo Senegal – Poljska 2:0.

Sve što je Poljska uspela da napravi bio je utešan pogodak Žegoža Krikovjaka u sudijskoj nadoknadi vremena, pa je jedina evropska reprezentacija u grupi H „upisala“ prvi poraz na Mundijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari