SP: Poraz Srbije, pobeda Švajcarske 1Foto: EPA-EFE/ ARMANDO BABANI

Fudbaleri Srbije izgubili su u drugom kolu E grupe od Švajcarske 2:1 i praktično sveli šanse za plasman u osminu finala na minimum.

Iako je Srbija povela preko Aleksandra Mitrovića u petom meča, Švajcarska je preokrenula preko Granita Džake i Ćerdana Šaćirija u drugom poluvremenu.

Srbija je odlično započela utakmicu, ali je posle datog gola prepustila inicijativu protivniku iz koje nije mogla da se „izvuče“ do kraja susreta.

Imali su „Orlovi“ šanse iz prekida u finišu prvog poluvremena, a najbolju je propustio Duško Tošić kada je za malo promašio loptu, iako je bio usamljen na petercu protivnika.

Nakon izjednačenja, a posle sjajnog udaraca Džake sa 25 metara, Srbija je preuzela inicijativu u igri, a protivnici su vrebali iz kontri i jednu takvu, u poslednjem minutu utakmice je iskoristio napadač Stouka i doneo pobedu svojoj ekipi koja će verovatno Švajcarsku odvesti u osminu finala.

Na tabeli su posle dva kola prvi Brazil i Švajcarska sa po četiri boda, treća je Srbija sa tri boda, a poslednja Kostarika bez ijednog boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari