Špancima doneli Evrobasket, u NBA jedva da igraju 1Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Braća Giljermo i Huan Ernangomez, poznatiji po nadimcima Vili i Huanćo, bili su ključni za košarkašku reprezentaciju Španije tokom septembarskog Evropskog prvenstva, na kojem je tim Serđa Skariola osvojio zlatnu medalju.

Međutim, na početku sezone Madriđani ne dobijaju mnogo prilike da pokažu šta znaju u svojim NBA ekipama, piše Sport Klub.

Huanćo (27), koji je jednu godinu mlađi od brata, bio je najbolji pojedinac finala Evrobasketa sa Francuskom, a Vili je zahvaljujući odličnim partijama tokom čitavog turnira dobio nagradu najkorisnijeg igrača šampionata.

Ipak, Huanćo Ernangomez, koji igra na poziciji krilnog centra, dosad je na šest utakmica regularne sezone za svoje Toronto Reptrose odigrao ukupno svega deset minuta. U igru je ušao na dve od šest utakmica i nije postigao nijedan poen.

“On je odličan timski odbrambeni igrač. Planiram da nađem mesto za njega u rotaciji. Našem timu je potreban”, rekao je trener Toronta Nik Nurs kada su ga novinari upitali kakvu ulogu je namenio za Huanća u narednoj sezoni.

Slična je situacija i sa centrom Viljem Ernangomezom. On je na šet utakmica takođe samo dvaput bio na parketu – ukupno 14 minuta. Postigao je četiri poena u zbiru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari