Tepić (SSP) u Skupštini Srbije: Zakonske izmene - smokvin list za izbornu krađu u decembru 1Printskrin: YouTube- ParlamentSrbija

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić je danas u Skupštini Srbije ocenila da su izmene Zakona o lokalnim izborima „smokvin list“ za izbornu krađu na decembarskim izborima, te da se njima „ne eliminišu fantomski birači“.

Poslanici danas raspravljaju o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi.

Tepić je u debati ocenila da su predložene zakosne izmene „izuzetno opasne“ i da će otežati borbu za bolje izborne uslove.

Preložene zakonske izmene je nazvala ; „smokvin listom“ navodeći da je to objašnjenje pravnih stručnjaka za izborno pravo.

Ukazala je da ; je cilj zakona je da posle „epohalne krađe 17. decembra“ prošle godine vlasti kažu da su „ispunile sve zahteve opozicije“ i da Srpska napredna stranka i Aleksandra Vučić 2. juna mogu da kažu da su „pobedili po zakonima opozicija’.

„To znaju i oni koji predlažu ovaj zakon i oni koji će za njega glasati“, a znaju i predstavnici civilnog setora – kazala je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari