Španija istražuje boravak Đokovića 1EFE/JAMES ROSS

Kadena Kope piše da je tamošnja policija dobila nalog Vlade da istraži kako je nevakcinisani teniser ušao u tu zemlju.

Kao razlog za rasvetljavanje boravaka prvog reketa sveta u Marbelji, od 31. decembra do 3. januara, kada je preko Dubaija otišao u Melburn, navodi se to da državljanima Srbije nije dozvoljen ulazak u Španiju bez potvrde o primljenoj vakcini ili odobrenog medicinskog izuzeća, a zna se da Novak Đoković nije cepljen protiv korona virusa.

Isti izvor tvrdi i da Novak nije ni zatražio ni dobio bilo kakvu posebnu potvrdu ili dozvolu od španske ambasade u Srbiji, niti od bilo kojeg drugog organa te zemlje.

Što je samo problem više za Srbina, dok čeka odluku ministra za imigracije u Vladi Australije, Aleksa Hoka, čija služba ponovo proverava dokumentaciju osvajača 20 grend slem titula, sa namerom da otkrije da li postoje nepravilnosti i neistine dovoljne za naknadno poništavanje australijske vize, iako mu ju je tamošnji sud nedavno vratio i pustio ga iz imigracionog hotela.

Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu počinje 17. januara, a najbolji teniser sveta svih vremena brani prošlogodišnji trofej.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari