Španija protivnik vaterpolista Srbije u četvrtfinalu Svetske lige 1Foto: STARSPORT

Nastavljaju da se ukrštaju putevi najboljih vaterpolista Srbije i Španije.

Prošlog meseca su se sreli u četvrtfinalu prvenstva Evrope u Budimpešti, kada je „crvena furija“ posle boljeg izvođenja peteraca izbacila šampiona četiri prethodna EP iz borbe za medalje, a sledećeg će novi kontinentalni viceprvak biti prepreka našim „delfinima“ u meču polufinala evropskog dela Svetske lige, gde izabranici Dejana Savića takođe brane titulu.

Utakmica u Novom Sadu je priča za sebe i nema nikakve veze sa pređašnjim duelima dve ekipe, niti bi Prlainović, Filipović, Pijetlovići, Mandić, Mitrovići, Ćuk… osvojili sva moguća takmičenja da su se rukovodili revanšističkim motivima, ali prirodno je da u malom mozgu imaju četiri poslednja susreta.

I isto toliko poraza, od čega su najbolniji bili pomenuto potonuće na startu nokaut faze EURO 2020. i neuspeh u istoj fazi Svetskog prvenstva 2019, mada su napora u Južnoj Koreji planski bila pošteđena čak sedmorica standardnih A reprezentativaca.

Neće biti smak sveta ako aktuelni olimpijski šampion ni ovog puta ne pokaže zašto je već neko vreme velesila broj jedan u ovom sportu, jer je odbrana krune na OI u Tokiju sredinom leta ostao glavni ovosezonski cilj, međutim bilo bi za samopouzdanje dobro uzvratiti istom merom Delgadu, Munarizu, Peroneu i društvu. Pogotovo što mogu lako jedni na druge i u Japanu.

Kakav je trenutni odnos snaga i da li su naučene lekcije iz Mađarske videćemo 17. marta ili nedelju dana pre, jer postoji mogućnost da se meč odigra ranije.

Preostali četvrtfinalni parovi su: Crna Gora – Hrvatska, Italija – Mađarska i Francuska – Grčka, a pobednici idu na finalni turnir (22 – 28. jun), gde ima mesta još za četiri najbolje selekcije iz ostatka sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari