Španovićeva skače u Diseldorfu 1Ivana Španović Foto: Fonet/AP

Ivana Španović nema vremena da se previše bavi prestupima u pet od šest serija vikend takmičenja u skoku u dalj u nemačkom Karlsrueu, odnosno „bronzanom“ dužinom od 6,61 metara, jer već sutra u istoj državi i gradu Diseldorfu izlazi na zaletište drugog kruga ovosezonske Dijamantske lige.

– Nije se najbolje snašla na podlozi od dasaka, ali rezultat je sasvim solidan za početak sezone. U Diseldorfu će imati priliku za još bolju dužinu – ne sekira se višegodišnji trener jedne od najboljih srpskih atletičarki svih vremena Goran Obradović.

– Karlsrue, Diseldorf, Beograd i Glazgov su takmičenja na kojima ću ulaziti polako u formu kako bih Svetsko dvoransko prvenstvo, koje me očekuje početkom marta u Birmingemu, dočekala maksimalno spremna – izjavila je uoči početka novog takmičarskog ciklusa aktuelna prvakinja Evrope, druga na poslednjem šampionatu sveta u dvorani i osvajačica trećeg mesta na prošlim Olimpijskim igrama.

Kao i pre neki dan, Zrenjaninki će najveća konkurencija biti pobednica u ovoj disciplini na OI 2016. Amerikanka Tijana Bartoleta, inače tek osma u Karlsureu, sa preskromnih 6,16 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari